Hlavní obsah

Minutu po minutě: Jak policie zasahovala proti střelci v Praze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policejní prezident Martin Vondrášek na tiskové konferenci ke střelbě v centru Prahy minutu po minutě popsal, jak policie v případě střelce postupovala.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Policista hlídkuje u nám. Jana Palacha.

Článek

12:20 - Policie dostává informaci, že v obci Hostouň na Kladensku zmizel muž, který se svěřil, že si chce vzít život. Odjel prý do Prahy.

12:45 - Policie dostává informaci, že v téže obci byl nalezen mrtvý muž. Zjistila, že jde o otce zmíněného mladíka. „Rychle jsme zjistili, že jde o studenta filozofické fakulty a v objektu v Celetné ulici v Praze má mít ve 14 hodin přednášku. Přejeli jsme do tohoto objektu,“ popsal Vondrášek.

Lidé přicházejí na pietní místo, uctívají oběti střelby

Krimi

14:22 - Policie ukončila evakuaci budovy, muž nebyl nalezen a stále se po něm pátralo.

14:59 - Policie dostala první informaci o střelbě v budově filozofické fakulty na Palachově náměstí. Policejní jednotky byly na místě v řádu minut, zásahová jednotka do 12 minut.

15:20 - Od zásahové jednotky přišla informace, že na ochozu budovy na Palachově náměstí se nachází bezvládné tělo střelce. Muž byl zastřelen. Policie šetří, zda se zastřelil, nebo ho trefil jeden ze střílejících policistů. Zásah v budově filozofické fakulty stále probíhá.

Čtyřiadvacetiletý David K. zastřelil podle Vondráška nejméně 15 lidí, dalších nejméně 24 zranil.

Střelba na fakultě UK v Praze

Dění okolo střelby na pražské fakultě jsme pro vás sledovali v online speciálu. Podívejte se, co se stalo ve čtvrtek 21. prosince 2023 minutu po minutě.

Mohlo by vás zajímat

Související témata:

Výběr článků

Načítám