Hlavní obsah

Je někde nahoře! Policie pustila mrazivé záběry ze zásahu na univerzitě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Šok a zmatek, lidé na chodbách i zabarikádovaní v učebnách, ale hlavně oběti a zranění. Policie zveřejnila záběry z kamer umístěných na uniformách policistů, kteří jako první vstoupili ve čtvrtek odpoledne do budovy Filozofické fakulty, kde řádil střelec. Takticky postupovali patro po patru ke střeše, kam je směrovali svědci. Když se kolem pachatele utáhla smyčka, spáchal sebevraždu.

Záběry policie ze zásahu na univerzitěVideo: Policie ČR

 
Článek

Na záběrech, které v pátek policie pustila na tiskové konferenci, byl vidět vstup policistů z přízemí do auly a lidé v hloučcích na chodbách a u dveří.

Ozbrojení policisté vzájemně propojení přes vysílačky postupovali po schodech do vyšších pater, kam je směřovali svědci.

Foto: Reuters

Policie zveřejnila záběry ze zásahu při střelbě na Filozofické fakultě v Praze.

„Taktika při aktivním střelci je nastavená tak, že se musí hlídky dostat co nejrychleji do kontaktu s pachatelem, aby přerušily jeho činnost,“ komentoval záběry jeden ze zasahujících policistů.

Masový vrah z univerzity se na poslední chvíli zastřelil sám

Krimi

Zásah podle něj zprvu komplikoval fakt, že nebyla slyšet střelba, takže bylo nutné pachatele s maximální obezřetností aktivně hledat.

Policisté měli informaci, že by měl být na střeše, čemuž odpovídala i situace venku, kde se mezitím rozjela přestřelka, kdy pachatel zaujal pozici na ochozu. Odtamtud pálil na ulici a proti hlídkám policistů z pušky opatřené optickým zaměřovačem a podpůrnou dvojnožkou.

Foto: Reuters

Policie zveřejnila záběry ze zásahu při střelbě na Filozofické fakultě v Praze.

Navíc taktizoval a průběžně se schovával za masivním zábradlím, odkud dělal krátké výpady provázené vždy několika výstřely.

Policisté uvnitř vyšli z učebny v horním patře na ochoz, zatímco dostávali informace od kolegů, kteří byli pod palbou venku a viděli přímo střelce.

Kamera v autě zachytila okamžiky střelby při masakru na univerzitě v Praze

Krimi

Na záběrech je vidět, jak ještě před tím probíhala v učebně blízko ochozu záchrana života několika zraněných.

Zásahovka na ochozu postupovala krok za krokem podle toho toho, jak se právě ujistila o pohybu střelce přes vysílačku.

„Jakmile cítil, že se kolem něj utahovala smyčka, tak zvolil obvyklý postup v podobných případech, kdy spáchal sebevraždu,“ dodal policista.

Pachatel, který měl v budově celý arzenál zbraní, se podle policie zabil zřejmě brokovnicí.

Foto: Reuters

Policie zveřejnila záběry ze zásahu při střelbě na Filozofické fakultě v Praze.

Policisté se samopaly zasahují v domě na Kladensku, akce souvisí s masakrem na univerzitě v Praze

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám