Hlavní obsah

Potvrzeno. V Klánovickém lese se střílelo ze zbraně střelce z Prahy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podezření, že je střelec z filozofické fakulty rovněž vrahem muže a nemluvněte z Klánovického lesa, potvrdila balistická expertíza. Informovala o tom v pátek odpoledne policie. Potvrdilo se tak podezření, o kterém mluvil policejní prezident Martin Vondrášek krátce po tragických událostech v Praze.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Vozy hasičů a zdravotnické záchranné služby u Právnické fakulty na Dvořákově nábřeží u nám. Jana Palacha

Článek

Šéf pražského 1. oddělení v pátek uvedl, že střelec z filozofické fakulty figuroval mezi podezřelými v případě vražd v Klánovickém lese. Uvedl, že chybělo pár dní, aby se tragédii zabránilo.

„Balistická expertiza prokázala shodu zbraně, která byla použita v Klánovickém lese, se zbraní, která byla nalezena v domě, kde bydlel střelec z univerzity,“ uvedla policie na sociální síti X.

Minulý týden v pátek útočník zastřelil v pražském Klánovickém lese dvaatřicetiletého muže a jeho dvouměsíční dceru. Do velké pátrací akce se zapojily stovky policistů. Policie v okolí nenašla nikoho a nic nebezpečného. Do pátečního odpoledne nebylo jasné, kdo za dvojitou vraždou stojí.

Čtvrteční útok v budově filozofické fakulty na náměstí Jana Palacha v centru Prahy si vyžádal 13 obětí, 25 lidí vyvázlo se zraněními, z toho deset je zraněno těžce. Čtyřiadvacetiletý útočník zemřel také.

Střelec z fakulty možná zabil i muže a kojence v Klánovicích, uvedla policie

Krimi

Střelba na fakultě UK v Praze

Dění okolo střelby na pražské fakultě jsme pro vás sledovali v online speciálu. Podívejte se, co se stalo ve čtvrtek 21. prosince 2023 minutu po minutě.

Mohlo by vás zajímat

Výběr článků

Načítám