Hlavní obsah

Hostouň: Úplně normální spořádaná rodina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hostouň

Nikoho v obci Hostouň na Kladensku, kde rodina střelce z Univerzity Karlovy žila, by patrně nenapadlo, že se něco takového může odehrát.

Zásah policie v domě na KladenskuVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Přesto se mladý student dokázal bez povšimnutí okolí vyzbrojit a způsobit tragédii. „Rodinu samozřejmě znám, nikdy se ale nestalo nic mimořádného. Nenavštěvovali jsme se, nebyli jsme takoví známí, znal jsem je, byl bych špatný starosta, kdybych je neznal,“ uvedl starosta obce Hostouň Martin Krátký.

„Pokud měl dlouhou zbraň, jako že měl, tak musel být někde registrovaný. Ale tady v rámci obce se nijak neprojevoval a žádných takových aktivit se tu nezúčastnil, nic takového tu není. Nebyl ani v mysliveckém spolku, nic takového. Tady ani v okolí není žádná střelnice, mínil starosta. O rodině mluvit nechtěl.

Podle policie student z Hostouně zastřelil i otce. „S matkou v kontaktu nejsem,“ dodal Martin Krátký.

Foto: Pavel Jaňurek

Policie v Hostouni na Kladensku

ON-LINE: Pátrání iniciovala svědkyně, která upozornila na sebevražednou zprávu

Domácí

Do základní školy v obci, kde rodina bydlela, střelec z filozofické fakulty nechodil. „Tehdy jsme neotvírali první třídu, protože tady byly jen dvě děti, takže chodil jinam, ale nevím kam. Má starší sestru, ta k nám chodila. Byla to ale úplně normální spořádaná rodina,“ uvedla ředitelka základní školy v Hostouni Milena Filikarová.

Ve čtvrtek kolem poledne dostala policie informaci, že mladík z Hostouně odjel do Prahy s tím, že si chce vzít život. V jeho domě pak policie objevila zastřeleného otce. Student David K. pak krátce před 15. hodinou začal střílet v budově fakulty na Palachově náměstí. Zabil 14 lidí. V domě policie našla důkazy, které ho spojují s vraždou muže a novorozence v Klánovicích.

Foto: Pavel Jaňurek

Policie v Hostouni

Střelec z fakulty možná zabil i muže a kojence v Klánovicích, uvedla policie

Krimi

Střelba na fakultě UK v Praze

Dění okolo střelby na pražské fakultě jsme pro vás sledovali v online speciálu. Podívejte se, co se stalo ve čtvrtek 21. prosince 2023 minutu po minutě.

Mohlo by vás zajímat

Výběr článků

Načítám