Hlavní obsah

Vraha z Klánovického lesa zatím neznáme, přiznala policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Pátým dnem po vraždě muže a kojence v pražském Klánovickém lese policie stále neví, kdo střílel. Další podrobnosti kriminalisté nesdělili, důvody mlčení vysvětlil mluvčí dozorujícího městského státního zastupitelství Aleš Cimbala tím, že by informování o detailech mohlo pátrání výrazně zkomplikovat.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Pokračující rozsáhlé pátrání v Klánovicích

Článek

„Chápeme vaše obavy, které vyplývají z faktu, že vrah je stále na svobodě. V takové situaci jistě nelze garantovat stoprocentní bezpečnost, můžeme ale každého ubezpečit, že situaci v žádném případě nepodceňujeme a k dopadení dosud neustanoveného pachatele využíváme všech prostředků,“ napsala ve středu policie na Facebooku.

Podobně se vyjádřil k množícím se dotazům médií mluvčí dozorujícího Městského státního zastupitelství v Praze Aleš Cimbala.

„Jakékoliv podrobnosti, byť by se nyní mohlo jejich sdělení jevit jako nezávadné, by mohly v budoucnu například způsobit zmaření jiného důležitého důkazu, který nyní nemusí být orgánům činným v trestním řízení znám,“ sdělil ve středu mluvčí v prohlášení zveřejněném na webu.

Hrozí lidem nebezpečí? Kolem vraha z Klánovic stále jen otazníky

Krimi

Mluvčí narážel také na práci s důkazy a se svědky. „Pokud by tedy nyní orgány činné v trestním řízení některé informace potvrdily jako správné a jiné vyvrátily, nebylo by možné v konečném důsledku určit, zda například svědek vypovídá pravdivě o tom, co svými smysly skutečně vnímal, nebo tlumočí pouze informace, s kterými se seznámil ve sdělovacích prostředcích,“ zmínil.

Co se týče bezpečí v Klánovicích, Cimbala s uklidněním nepřišel. „V současné chvíli nejsou dány takové indicie, na jejichž základě by bylo možné učinit jakýkoliv jednostranný odůvodněný závěr,“ řekl s tím, že policie patřičně posílila dohled v místě.

Policie v podvečer také odmítla, že by znala identitu vraha a tajila ji. „Není pravda, že policie identitu pachatele zná a tají ji, jak se v posledních hodinách šíří hoaxem. Snaha zneužít takovou tragédii je prostě odporná,“ uvedl ministr vnitra Vít Rakušan.

Pokračující rozsáhlé pátrání v KlánovicíchVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

Škála možných verzí je stále značně široká a bohužel nevylučuje ani pro vyšetřování nejhorší variantu, kdy se pachatel a jeho oběť neznali, navíc vrah neměl k místu žádnou vazbu a podařilo se mu beze stop uniknout.

Stále řada nejasností panuje kolem psychologického profilu takového člověka. Nechal po sobě mrtvého muže a kojence v kočárku, což svědčí o mimořádné chladnokrevnosti či naprosté vyšinutosti, a to nezávisle na tom, zda se dítě stalo obětí vraždy tragickou souhrou okolností, či zda na něj pachatel cíleně přímo namířil. K situaci na místě činu policie dosud rovněž nezmínila žádnou podrobnost.

Nechoďte do Klánovického lesa. Stále hledáme cokoliv k vraždě, vzkázala policie

Krimi

Server deníku Blesk v posledních dnech přinesl informaci o tom, že policisté měli vytipovaného podezřelého i s identikitem, se kterým obcházeli obyvatele Klánovic z okolí místa činu s otázkami kvůli případnému svědectví, zda tam nebyl někdo takový vidět.

Případ policie vyšetřuje od minulého týdne, kdy v pátek svědkyně volala na tísňovou linku, že se poblíž v lese ozvaly výstřely. Policisté pak našli dvě oběti střelby, kterými byli muž a kojenec v kočárku.

Vraha muže a kojence v Klánovicích hledají desítky kriminalistů, v místě je zesílená bezpečnost

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám