Hlavní obsah

Vojtěch otočil, kadeřník doma není zakázaný

Zatímco v pondělí ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) tvrdil, že není povoleno pozvat si kadeřníka domů, případně jej navštívit, v úterý připustil, že mimořádné opatření zapovídající tento typ služeb, se vztahuje pouze na provozovny. I přesto ministr využívání služeb lazebníků nedoporučuje, neboť riziko nákazy koronavirem je podle něj stejné doma jako v provozovně.

Adam Vojtěch o kadeřnictvíVideo: Novinky

 
Článek

„Obecně je zakázáno poskytovat tuto službu,” řekl ministr zdravotnictví v pondělí. Když byl v úterý konfrontován s dotazem znovu, připustil, že nařízení, které jeho resort vydal, hovoří jinak.

„To mimořádné opatření je psáno na provozovny, kde je ta činnost obecně zakázána,” připustil ministr.

Kadeřník doma je zakázaný, zdůraznil Vojtěch

Koronavirus

„Tady nejde o slovíčkaření, jestli provozovna, nebo mimo provozovnu, jde o tu samotnou činnost, která je epidemilogicky závážná a hrozí tam vyšší riziko nákazy než při jiných činnostech,” zdůraznil s tím, že rozhodně nedoporučuje, aby se kadeřnické služby přenesly do domácího prostředí.

„To riziko je stejné jako v provozovně,” řekl Vojtěch a dodal, že se omlouvá za nepřesnou informaci.

Návštěva u kadeřníka v nedohlednu? Ostříhejte se domaVideo: Novinky

Kadeřnictví by se podle plánu vlády mohla otevřít až 25. května, což mnozí nesou nelibě a začínají si pomáhat svépomocí podobně jako v případě roušek, jejichž nošení vláda nařídila, aniž by je lidem zajistila.

Rodinní příslušníci se stříhají navzájem, zručnější či otrlejší jedinci se neváhají ostříhat sami.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám