Hlavní obsah

Kadeřník doma je zakázaný, zdůraznil Vojtěch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ač jsou služby kadeřníků momentálně jedny z nejžádanějších, kadeřnictví se v zemi otevřou až 25. května. Ministři po pondělním jednání zdůraznili, že není dovoleno ani poskytovat kadeřnické služby doma, ač o to lidé mají zájem a kadeřníkům často volají a snaží se je přesvědčit, aby přišli.

Foto: ČTK

Adam Vojtěch

Článek

„Obecně je zakázáno poskytovat tuto službu,” řekl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch. Připomněl, že při stříhání a úpravě vlasů se sebe lidé dotýkají velmi blízce.

Současně ale přiznal, že pokud se tak děje, není možné to odhalit.

„Ten důvod je čistě epidemiologický, protože to je závažná činnost, při které může docházet k přenosu. Je úplně jedno, jestli je prováděno v provozovně nebo v domácích podmínkách, tam to může být ještě horší. Určitě to dovoleno není,” doplnil náměstek ministra zdravotnictví Roman Prymula.

Přijďte mě ostříhat domů, prosí lidé kadeřníky

Žena

Mnoho lidí se v minulých týdnech snažilo přesvědčit kadeřníky, aby je přijeli ostříhat či obarvit k nim domů. Podle nedávné ankety Novinek ale toto kadeřníci většinou odmítají.

Potřebujete nutně ostříhat? Máme pro vás tipy, jak to zvládnout snadno a rychle v pohodlí domovaVideo: Novinky

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám