Hlavní obsah

Schillerové účes stále drží. Jak je to možné? Zaorálek je jako „oškubaný tenisák”

Novinky, Renáta Bohuslavová

Ačkoliv jsou už téměř měsíc a půl uzavřená kadeřnictví a kadeřníci nesmí ani k lidem domů, ministryně financí Alena Schillerová (za ANO) má stále účes jako z prvotřídního salonu. Řada lidí se nad tím pozastavuje a ptá se, jak je to možné a zda ministryně neporušuje zákon. Schillerová reagovala, že si vlasy už několik týdnů upravuje svépomocí. K tomu, že se stříhal sám, se přiznal i ministr kultury Lubomír Zaorálek.

Foto: instagram Aleny Schillerové

Proměna účesu Aleny Schillerové

Článek

„Tak koukám, že už můžeme ke kadeřnici,” reagují lidé na sociálních sítích pod fotkou ministryně Aleny Schillerové z neděle. Na svůj Instragram si šéfka státní kasy nahrála i gif, tedy pohyblivý obrázek s víkendovým účesem.

Foto: instagram Aleny Schillerové

Alena Schillerová na fotografii z 19. dubna

Ještě v pátek byly ale její vlasy daleko delší. To je vidět na fotografii, kterou si ministryně nahrála na svůj Instagram 17. dubna.

Foto: instagram Aleny Schillerové

Alena Schillerová na fotografii nahrané 17. dubna

Zatímco většině Čechů vlasy od poslední možné návštěvy kadeřníka narostly o pár centimetrů a nemohou vyrazit do kadeřnictví, ministryně si délku účesu drží již od počátku nouzového stavu.

Foto: instagram Aleny Schillerové

Alena Schillerová na jednání vlády 14. března

Dotaz na to, jak je možné, že je Schillerová stále tak upravená, vznesli před jednáním Sněmovny i poslanci KDU-ČSL.

„Chci poprosit, aby ministryně financí sdělila, jak to dělá. Pořád je upravená a střídá barvy. Věřím, že to dělá sama, celá řada žen to ale neumí. Chci poprosit paní ministryni, aby poradila všem ženám, aby se uměly upravit jako ona, tak krásně a bez kadeřníka. Pokud to řekne, tak ale asi přijdou všichni kadeřníci o práci,” prohlásil v úterý poslanec Ondřej Benešík.

Kadeřník doma je zakázaný, zdůraznil Vojtěch

Koronavirus

Schillerová na četné dotazy ohledně účesu reagovala na svém Facebooku. „Děkuji za komplimenty směrem k mému účesu. Vážím si jich o to více, protože si vlasy upravuji jako všichni ostatní už několik týdnů docela sama. Patřím ke generaci, která je na svépomoc v osobní vizáži zvyklá,” napsala.

Oškubaný tenisák Zaorálek

Do řečí o svém kratším sestřihu se nechtěl dostat ministr kultury Lubomír Zaorálek (ČSSD), a tak se hned na úvod tiskové konference přiznal, že se v neděli stříhal sám a že vypadá jak oškubaný tenisák.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Ministr kultury Lubomír Zaorálek (ČSSD) uvedl, že se v neděli stříhal sám

„Rád bych řekl, že pokud někomu připadám ostříhaný, tak je to proto, že jsem se ostříhal sám. Jen aby bylo zřejmé, že jsem nebyl v kontaktu s žádným kadeřníkem. I když to někomu může připadat jako oškubaný tenisák, tak jsem rád, že jsem to zvládl sám v neděli před zrcadlem,” řekl ministr kultury.

Reklama

Výběr článků

Načítám