Hlavní obsah

Vládní mluvčí poslal maďarské politiky do karantény

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řada maďarských vládních politiků je v domácí karanténě kvůli akci Centra pro základní práva, které se zúčastnil také na koronavirus pozitivně testovaný mluvčí vlády István Hollik. Podle maďarských médií je v karanténě jeden ministr, několik náměstků, dva poslanci a jeden europoslanec vládní strany Fidesz a další představitelé státních institucí.

Foto: Profimedia.cz

V karanténě skončil například šéf úřadu maďarského ministra Gergely Gulyás

Článek

V době zmíněné akce Hollik ještě nevěděl, že má covid-19. Podle webu 24.hu se zmíněná akce uskutečnila minulou sobotu v župě Veszprém na břehu jezera Balaton za účasti asi stovky politiků a státních úředníků.

Maďaři na měsíc zavřou hranice

Evropa

Do domácí karantény se tak dostal například šéf úřadu maďarského premiéra Gergely Gulyás, ministryně spravedlnosti Judit Vargová, tři náměstci ministrů Balázs Orbán, Zoltán Kovács a Csaba Dömötör, europoslanec a exministr spravedlnosti László Trócsányi a poslanci maďarského parlamentu Csaba Hende a Lőrinc Nacsa.

Mluvčí premiéra Bertalan Havasi zdůraznil, že Viktora Orbána se žádné omezení netýká. Není jasné, zda se předseda vlády zmíněné akce zúčastnil.

Maďarsko zaznamenalo ve čtvrtek 132 nových případů covid-19, což je nejvyšší počet od 10. dubna. Celkem bylo v zemi infikováno 5511 lidí a 614 jich zemřelo.

Reklama

Výběr článků

Načítám