Hlavní obsah

V Ostravě virtuálně běhají pro záchranáře

Právo, Denisa Doležalová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Netradičním způsobem podpořit zdravotníky se rozhodli lidé v Moravskoslezském kraji. Zapojili se do charitativního běžeckého závodu s názvem A migej na Lurdy a začali virtuálně běhat.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Akci jsme spustili 1. dubna, lidé mohou virtuálně běhat do 15. dubna. Lidé si vyberou sami trasu a její délku, od jednoho do 10 kilometrů, zaregistrují se, zaplatí startovné, které je 100 korun, a pak už stačí jen zajít do parku či do lesa, kde rádi běhají,“ sdělil Právu Rostislav Bažanowski z Bezva běhu, který charitativní akci organizuje.

ON-LINE: V Česku zemřelo 78 lidí s koronavirem, nakažených je 4735

Koronavirus

Dodal, že lidé mohou samozřejmě zdolat i trasu jejich známého závodu Starobělských Lurd v ostravském Bělském lese, která měří 3,2 kilometru. „Jde jen o to, dodržet aktuální opatření vlády o zákazu shromažďování a o nošení roušky. Na mail redakce@bezvabeh.cz nám pak lidé pošlou výsledný čas třeba i se svou fotkou,“ vysvětlil muž.

Chtějí vybrat 100 tisíc

Za první čtyři dny se do virtuálního běhu zapojila téměř stovka lidí a vybralo se skoro 18 tisíc korun. „Naším cílem je vybrat 100 tisíc korun, které pak půjdou na nákup ochranných pomůcek pro moravskoslezské záchranáře,“ vysvětlil Bažanowski.

„Chceme tak záchranářům, kteří pomáhají na území celého našeho kraje, přispět zejména na nedostatkové respirátory z nanotextilií,“ upřesnil organizátor s tím, že samozřejmě se nebrání tomu, aby lidé zaplatili i vyšší startovné, než je 100 korun.

„Nebo mohou prostě jen přispět bez běhání. Jde o to vybrat pro záchranáře ty peníze,“ usmál se Bažanowski.

Svět se pere o respirátory. Česko dostalo od Evropské komise přes prsty

Zahraniční

Bezva běh zřídil transparentní účet u Fio banky. Číslo je: 2201591395/2010.

Reklama

Výběr článků

Načítám