Hlavní obsah

Už je to tady zase. Toaletní papír mizí u protinožců z pultů ve velkém

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když svět zasáhla pandemie koronaviru, řada lidí cítila akutní potřebu se připravit. Vykupovaly se obchody, z pultů mizely trvanlivé potraviny či toaletní papír. Po zveřejnění nových případů se v Austrálii vydali lidé do obchodu znovu. A znovu je enormní sháňka po toaletním papíru, informuje Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Australané opět vykupují toaletní papír.

Článek

Ačkoliv se dá spekulovat o tom, jestli může být 128 nových případů nákazy koronavirem v Austrálii považováno za začátek druhé vlny pandemie, druhá vlna vykupování obchodů tam již zcela určitě přišla.

Tři měsíce po vypuknutí první nákupní horečky Australané opět vykupují z obchodů toaletní papír v obavě před druhou vlnou pandemie. Ať už se jedná o Sydney či Melbourne, zásoby se tenčí, což se zákazníkům nelíbí.

Na sociálních sítích se na hlavu horlivých nakupujících snáší kritika. Některé obchody přichází s omezením, kdy dovolují během jednoho nákupu pořídit pouze dvě balení toaletního papíru, zároveň ale ujišťují, že na skladech je zásob dost pro všechny.

Foto: Profimedia.cz

Některé supermarkety zavedly limit pro jeden nákup.

„Rozumíme našim zákazníkům, že jsou z pandemie nervózní, ale můžeme je ujistit, že naše obchody zůstanou otevřené a budou mít dostatek zboží, které bude průběžně doplňováno ze skladů,” konstatovala Claire Petersová, manažerka řetězce Woolworths.

Bitky u regálů, ozbrojené loupeže i přídělový systém. Vše kvůli toaletnímu papíru

Koronavirus

Před panikou varuje i Brett Sutton, ministr zdravotnictví státu Victoria. „Pro lidi bude dostatek všeho. To, že se objevily nové případy, neznamená, že by do karantény mířilo masivní množství lidí. Máme malý nárust případů, který je stabilní. Není nutné nakupovat zásoby,” poznamenal Sutton.

Reklama

Výběr článků

Načítám