Hlavní obsah

Bitky u regálů, ozbrojené loupeže i přídělový systém. Vše kvůli toaletnímu papíru

– Hongkong
Právo, CNN, DPA, vpl

V Hongkongu přepadli ozbrojení lupiči supermarket právě v době, kdy tam vykládali nové dodávky toaletního papíru. V Japonsku, kde se jinak můžete po hodině vrátit pro ztracenou peněženku, jsou na veřejných toaletách role přivázané ke stěnám řetězy. Supermarkety v Austrálii, kde se toaletní papír stal nedostatkovým zbožím číslo jedna, omezili jeho prodej na jedno balení na osobu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V australských novinách vyšel toaletní papírVideo: Reuters

 
Článek

Japonské úřady ihned spustily reklamní kampaň ke zklidnění situace. Na Twitteru zveřejnily záběry z vykládání dodávek toaletního papíru v obchodech. „Vzkazujeme tak spotřebitelům: zásoby přicházejí,“ vysvětlil Jasuši Nozawa, mluvčí ministerstva hospodářství.

V sobotu musela zasahovat australská policie v obchodním domě poblíž Sydney, kde se tři ženy popraly o poslední balení v regálu, přičemž došlo na tahání za vlasy a na jekot.

Nesehnali jste kvůli panice toaletní papír? Australské noviny přidaly prázdné stránky

Koronavirus

„Dva zaměstnanci supermarketu se nejprve pokusili ženy od sebe odtrhnout, a ukončit tak ruční výměnu názorů. Když poznali marnost svého počínání, zavolali policii,“ řekla Abigail Grahamová, policejní mluvčí.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Televize ABC připomněla, že jde o třetí incident během několika dnů. Ve středu použila ochranka ve městě Tamwort ve státě Nový Jižní Wales paralyzér vůči muži, který při bitce o „toaleťák“ útočil pěstmi nejprve na dalšího zákazníka – malého chlapce, pak i na ostrahu.

Ozbrojená loupež toaletního papíru v Hongkongu. Kvůli panice z koronaviru

Svět

A do třetice: policie byla přivolána do prodejny v Sydney, kde se zákazník ve sporu o ruličky oháněl nožem. „Byl to zlý a divoký týden. Všichni s údivem sledujeme, co se děje,“ řekl Simon Griffiths, spoluzakladatel firmy Who Gives A Crap, která prodává recyk­lovaný toaletní papír a část zisku věnuje na charitu.

Společnost musela minulý týden zastavit jak prodej, tak přijímání objednávek, protože její odbyt v rozmezí 18 hodin povyskočil o 1100 procent.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám