Hlavní obsah

Trump před oznámením, že má koronavirus, rozhazoval kšiltovky voličům

Novinky, Michal Sobotka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Ve čtvrtek večer americký prezident Donald Trump prozradil, že se nakazil koronavirem. Ještě ve středu přitom pokračoval ve své kampani v minnesotském městě Duluth, kde bez roušky či ochranných rukavic vhodil mezi přítomné občany dvě kšiltovky se svým volebním sloganem Make America Great Again (udělejme Ameriku znovu skvělou), uvedla agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Trump bez roušky házel mezi diváky čepice. Vzápětí oznámil, že má covidVideo: Reuters

 
Článek

Nejméně jednu z nich zvedl jeden z Trumpových příznivců, kterých bylo přítomno několik stovek. Vyvstává tak otázka, zda prezident svým chováním neohrozil, byť nechtěně, jejich zdraví.

Trump má koronavirus

Amerika

Trump v minulých týdnech pokračoval ve své volební kampani, kterou na mnoha místech uspořádal venku, ale i ve vnitřních prostorách. Nedbal tak na doporučení expertů, podle kterých bylo vystoupení před početnými davy rizikové z hlediska nákazy a šíření nemoci covid-19.

Republikánský kandidát do listopadových voleb dlouhodobě koronavirus zlehčuje. Roušku nosí jen málokdy. Přitom vzhledem ke svému věku (74) a nadváze patří sám do rizikové skupiny.

Že se společně s manželkou Melanií nakazili koronavirem, prozradil Trump na svém twitterovém profilu. Podle lékaře Bílého domu Seana Conleyho jsou na tom oba v tuto chvíli dobře a nemají vážnější zdravotní problémy.

Pro Trumpa se jedná o těžkou ránu, ať už u něj bude průběh nemoci jakýkoli. Měsíc před prezidentskými volbami (3. listopadu) se totiž musel uchýlit do izolace. Svou kampaň tak bude muset vést po nějakou dobu jen online a zejména skrze svůj Twitter se bude snažit voliče přesvědčit, že zdravotnická krize se chýlí ke konci.

Reklama

Výběr článků

Načítám