Hlavní obsah

Při druhé vlně nákazy přísná opatření nebudou, oznámil Trump

V případě druhé vlny koronavirové nákazy nechce americký prezident Donald Trump, aby Spojené státy přijímaly přísná opatření. „Budeme hasit požáry, ale nebudeme zavírat zemi,“ nastínil prezident během své návštěvy automobilky Ford ve státě Michigan.

Foto: Leah Millis, Reuters

Americký prezident Donald Trump

Článek

„Jestli to budou uhlíky nebo plameny, budeme je hasit,“ řekl prezident a naléhal na guvernéry jednotlivých států, aby rozvolnili opatření proti nákaze a americká ekonomika se opět nastartovala.

Beru preventivně hydroxychlorochin, řekl Trump

Amerika

„K ochraně zdraví naší populace potřebujeme fungující ekonomiku,” řekl Trump a pokračoval: „Někteří guvernéři by měli být dále, než jsou.“

Prezident je přesvědčen, že se americká ekonomika oklepe nejpozději do čtvrtého čtvrtletí letošního roku. „Příští rok budeme mít neuvěřitelný rok,“ řekl Trump. „Tato země se nachází před velkolepým comebackem,“ dodal.

Trumpa donutili nasadit si roušku

Koronavirus

Spojené státy s téměř 330 milionu obyvatel hlásí 1,58 milionu potvrzených případů nákazy novým typem koronaviru. Infekci nepřežilo 94 661 lidí. Z hlediska počtu obětí i nakažených jsou USA nejpostiženější zemí světa.

Vzhledem k nedostatečnému přístupu americké veřejnosti k testům na covid-19 jsou navíc skutečné počty infikovaných patrně mnohem vyšší, upozorňuje agentura AFP.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám