Hlavní obsah

Přehledně: Koronavirus přešel ze západu na východ. Podívejte se, kde jsou ohniska

Novinky, Kateřina Mahdalová

Podle posledních hlášení hygienických stanic je jasné, že se nákaza v tuto chvíli definitivně přesunula ze západu republiky na východ. Nová ohniska přibývají na severu Moravy, ale také v Uherském Hradišti. Naproti tomu Chebsko, Domažlicko a severozápad Čech jsou téměř bez výskytu viru.

Článek

Podobně jsou na tom i okresy Středočeského kraje: směrem na západ od Prahy (Rakovník, Kladno, Beroun, Příbram) se nákaza koronavirem téměř nevyskytuje, směrem na východ (Kolín, Kutná Hora) jsou registrovány desítky případů.

Interaktivní mapa, kterou Novinky denně aktualizují, ukazuje vývoj po jednotlivých okresech od prvních hlášených případů v Česku. Při stisknutí tlačítka play se přehraje celý vývoj v čase, z něhož je dobře patrné, jak se v posledních dnech a týdnech nákaza přesouvá na východ republiky.

Největší týdenní přírůstky jsou nyní v Karviné (+ 191), Frýdku-Místku (+ 84), Praze (+ 64) a v Ostravě (+ 46). Virus se v tuto chvíli šíří také v Kutné Hoře, Novém Jičíně, Olomouci, Jihlavě, Brně a v Uherském Hradišti.

Karvinsko má hlavní ohnisko v dolech OKD, Frýdecko-Místecko pak uvádí firmu, která shodou náhod vyrábí ochranné a zásahové oděvy a v březnu šila roušky z nanotextilie i přímo pro město Frýdek-Místek. V minulém týdnu měli všichni zaměstnanci projít testováním.

Situace v ohniskách nákazy se zklidňuje, hygienici ale zůstávají obezřetní

Domácí

Přestože se na Karvinsku virus šíří dlouhodobě, v oblasti nebyla přijata karanténní opatření a provoz dolů OKD zůstával celé týdny nezměněn.

Poprvé jednoznačně potvrzeno: Koronavirus se přenáší z matky na plod

Koronavirus

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám