Hlavní obsah

Plexisklo u stolů a odstupy. Kasina v Las Vegas se připravují na uvolnění restrikcí

Právo, znk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kasina v americkém Las Vegas jsou zavřená od půlky března. Nyní se připravují přivítat znovu návštěvníky.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Hotel Bellagio.

Článek

Úřady v americkém státě Nevada, kde Las Vegas leží, sice ještě neoznámily, kdy chtějí se zmírňováním restrikcí začít, herní průmysl chce ale být připravený od prvního dne. Společnost MGM, která kasina ve městě provozuje, proto vypracovala sedmibodový dokument, kterým se budou její podniky řídit.

Město hříchů potemnělo. Jeden velký večírek v Las Vegas skončil

Koronavirus

Zaměstnanci budou podstupovat pravidelné monitorování tělesné teploty a případných příznaků nemoci a budou muset také nosit roušky. Pro hosty budou tato opatření dobrovolná, stejně jako pracovníci budou ale muset dodržovat minimální dvoumetrové odstupy, napsal list The Daily Mail.

Vypne se každý druhý automat

Tam, kde to nebude možné, jako například u pokerových stolů, budou nainstalovány bariéry z plexiskla, zatímco u automatů bude vypnut každý druhý, tak aby hráči neseděli vedle sebe. Dvoumetrová vzdálenost bude platit i mezi skupinami u stolů v restauracích, zatímco bufety budou zrušeny.

Dohráno. Ikonické lasvegaské hotely a kasina zavírají brány

Koronavirus

Prostory podniků budou nakonec pravidelně dezinfikovány a stejně tak i limuzíny, které jsou k dispozici nejmovitějším zákazníkům. Všichni hosté místních hotelů také budou moci ještě před příjezdem provést check-in pomocí mobilních aplikací.

Na co nejrychlejším znovuotevření kasin má eminentní zájem i samotná Nevada. Herní průmysl přináší do státní kasy přes 50 procent místního HDP a zaměstnává na 37 procent obyvatel. Nezaměstnanost se zde v důsledku restrikcí vyhoupla ze čtyř na 22 procent. Nevada zatím hlásí přes šest tisíc případů nákazy a přes tři stovky mrtvých.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám