Hlavní obsah

Dohráno. Ikonické lasvegaské hotely a kasina zavírají brány

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Názvy jako Bellagio či MGM Grand jsou známé po celém světě. Blikající přelud v nevadské poušti, město Las Vegas, nejméně na šest týdnů potemní. V neděli bylo rozhodnuto o uzavření všech hotelů sítě MGM Resorts nejméně do 1. května. Očekává se, že další známé hotely budou následovat. Las Vegas je přitom město zcela závislé na příjmech z turismu.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Las Vegas se postupně vylidňuje. Kasina, hotely, restaurace i atrakce zavírají jedna po druhé.

Článek

Společnost MGM Resorts International v neděli oznámila, že uzavírá všechny své lasvegaské hotely a kasina vzhledem k rozšíření koronaviru ve státě Nevada, kde se populární „město hříchu” nachází. Kasina se uzavírají během pondělí, hotely budou uzavřeny od úterka. Rezervace hotely zatím nebudou přijímat až do 1. května.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Lasvegaský hotel Bellagio

Kasina společnosti MGM, která jsou zavřena od pondělí 16.3.
The Bellagio
MGM Grand
Mandalay Bay
The Mirage
Luxor
New York-New York
Excalibur
Park MG

Oznámení přišlo krátce poté, co tamější úřady doporučily lidem neshromažďovat se ve skupinách o více než 50 členech po dobu nejméně osmi následujících týdnů. Výkonný ředitel společnosti MGM Jim Murren ve vyjádření pro deník Las Vegas Review-Journal uvedl, že dočasná uzavření jsou dobrá pro zaměstnance, hosty i celé město.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Hotel Excalibur

To, že jsou podobné kroky v zájmu obecného zdraví a zpomalení postupu nákazy nezbytné, považuje Murren za zjevné. Zaměstnanci, kteří jsou pro nedostatek práce dočasně propuštění, budou od firmy pobírat standardní příjem po dobu dvou týdnů od posledního dnu jejich práce.

Už v úterý společnost MGM oznámila, že od neděle uzavře veškeré své restaurace s neomezenou konzumací, které jsou dlouholetou stálicí v populárním pouštním městě.

Další budou následovat

V neděli pak společnost Wynn Resorts v tiskové zprávě uvedla, že od úterý 18:00 uzavře své hotely Wynn Las Vegas a Encore po dobu dvou týdnů. Očekává se, že podobné kroky podnikne v dalších dnech i naprostá většina ostatních hotelů ve městě, protože jde pro majitele o jediný způsob, jak alespoň trochu snížit už tak obrovské ztráty.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

I hotel Wynn (v pozadí) bude od úterý zavřený.

Reklama

Výběr článků

Načítám