Hlavní obsah

Město hříchů potemnělo. Jeden velký večírek v Las Vegas skončil

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ulice zejí prázdnotou. Ikonické neonové cedule na hlavní třídě zhasly a vypnutá je i slavná fontána před kasinem Bellagio, která obvykle tryská desítky metrů vysoko. Obvyklé davy lidí zmizely a po ulicích se sem tam prohánějí jen náhodní běžci. Město hříchů Las Vegas může na hříchy na nějakou chvíli zapomenout, píše agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Jindy rušné Las Vegas zeje prázdnotouVideo: AP

 
Článek

Zatímco jindy by bouřlivá metropole v americkém státu Nevada zažívala jeden z vrcholů návštěvnické sezony, nyní bojuje o přežití. Jedna ze tří pracovních pozic totiž nějak souvisí s turismem, ať už s ubytováním, nebo gamblingem, pro nějž je Las Vegas známé po celém světě. Podle agentury AP je Nevada na cestovním ruchu závislá více než Aljaška na těžbě ropy.

Zaměstnanci přijdou kvůli koronaviru a uzavření hotelů či kasin o miliardy dolarů na mzdách a státní i místní úřady zase o více než miliardu dolarů na daních. Do oficiálních statistik lidí bez práce ovšem nejsou započítány například osoby na volné noze nebo umělci.

Američané vzali pláže útokem. Hrozbě koronaviru navzdory

Koronavirus

Jak do města pomalu přichází soumrak, spousta místních vyráží na projížďky oblastí zvanou Strip, na které se nacházejí nejznámější hotely i kasina a jež normálně září stovkami neonových cedulí. Jedna nekonečná party, kterou Las Vegas za běžných okolností zažívá, však skončila a nikdo neví, kdy se znovu rozjede.

Starostka chce otevřít koronaviru navzdory

V nedávném rozhovoru pro server CNN starostka města Carolyn Goodmanová uvedla, že by ráda, kdyby se město hříchů navrátilo ke svému normálu a kasina se otevřela. „Ráda bych, aby se vše zpřístupnilo, protože s viry se potýkáme už dlouho. Tohle není Čína, ale Las Vegas v Nevadě,“ reagovala starostka na argument, že se koronavirus velmi rychle šíří.

Rozhodnutí znovuotevřít kasina ovšem neleží v rukou Goodmanové, ale guvernéra státu Nevada Steva Sisolaka, který se do toho ovšem nehrne. Město hříchu se ke svému bujarému životu a hektickému tempu nejspíš ještě nějakou dobu nevrátí.

Proti otevření jsou ve výsledku i sami zaměstnanci, kteří by byli nejvíce na ráně. „Prohlášení starostky jsou pobuřující, když vezmete v potaz všechny lidi v první linii, kteří se s následky krize potýkají,“ uvedla za odbory Geoconda Argüello-Klineová. „Zdraví a bezpečnost jsou naše priorita,“ doplnila.

O tom, že velké společnosti vlastnící kasina přijdou o skutečně astronomické částky, není pochyb. Zisky klesly od uzavření podniků o desítky procent.

V Los Angeles zatnuli tipec shromažďování. Park na populární pláži zasypali pískem

Cestování

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám