Hlavní obsah

Naděje na odškodnění za nákazu je malá, vzkazují německé pojišťovny

Právo, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lidé nakažení koronavirem mají v Německu mizivé vyhlídky na odškodnění. Podle pojišťoven musí lidé prokázat místo nákazy nade vší pochybnost. Naděje na odškodné tak svítá zvláště v případě porušení opatření.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Ilustrační foto

Článek

„Ten, kdo se domáhá finanční náhrady, musí nade vší pochybnost prokázat, kde se tak stalo,“ řekla týdeníku Focus Elke Weidenbachová, pojišťovací expertka Centrály pro spotřebitele Severního Porýní-Vestfálska.

„V praxi je to takřka nemožné, protože každý se stýká s řadou lidí a všichni mohou být zdroji nákazy,“ dodal Rudolf Ratzel, odborník na medicínské právo Německého svazu advokátů.

Kvůli jedné svatbě je v Německu v karanténě 2500 lidí

Koronavirus

Naděje svítá v případě porušení protiepidemiologických opatření.

Počátkem září uspořádaly turecké rodiny v Hammu několikadenní svatbu. Dostavilo se přes 300 hostů, ačkoli restrikce připouštěly polovinu. Ačkoli starosta Thomas Hunsteger-Petermann hovořil o odškodném, radnice zatím žádný nárok nevznesla. „Mohla by si nechat proplatit třeba účty za testy obyvatel,“ doporučuje Ratzel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám