Hlavní obsah

Diabetici tvoří až třetinu obětí v Anglii

Právo, mcm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plnou třetinu obětí koronavirové epidemie tvoří podle nové studie lidé trpící cukrovkou. Napsal to deník The Daily Telegraph. Ten také připomněl, že v důsledku obezity se často objevuje cukrovka druhého typu. Této nemoci se lze vyhnout správnou životosprávou – na rozdíl od cukrovky prvního typu, pro niž mají lidé vrozené dispozice.

Foto: Právo

Ilustrační foto

Článek

Z 23 804 obětí covidu-19, které nahlásily anglické nemocnice od 1. března do 1. května, mělo cukrovku 2. typu 7466 mrtvých a cukrovku prvního typu jen 365 mrtvých. V Británii připadá na cukrovku 2. typu devadesát procent případů této nemoci. Mezi cukrovkáři, kteří zemřeli na covid-19, však lidé s cukrovkou 2. typu tvoří 96,6 procenta případů.

Čtvrtina Angličanů přestála koronavirus

Koronavirus

Deník Daily Mail citoval tvrzení britského experta Carla Heneghana z Centra pro lékařství založené na důkazech, podle nějž by se do konce příštího měsíce mohl denní počet obětí covidu-19 přiblížit nule – ovšem jen za předpokladu, že vydrží dosavadní trend.

Blíží se vlna obětí rakoviny?

Britský Institut pro výzkum rakoviny podle listu The Guardian varoval, že v zemi může zemřít na rakovinu téměř pět tisíc lidí kvůli odkladům operací a léčby, což bylo způsobeno koronavirovou epidemií. Během ní byla péče o tyto lidi omezena nebo se ji lidé báli vyhledat. Covid-19 tak bude mít podle ústavu „strašlivý dopad na životy pacientů s rakovinou“.

Výzkum University College London a DATA-CAN dospěl k závěru, že do příštího roku může rakovina v zemi usmrtit kvůli odkladům léčby až 18 tisíc lidí. Britské státní zdravotnictví výsledky obou těchto výzkumů odmítlo. Jde prý jen o teoretické scénáře.

Pět stravovacích návyků, které oslabují imunitu

Zdraví

Úřad britského premiéra přiznal, že do 1. června nebude hotová mobilní aplikace pro sledování lidí, kteří byli v kontaktu s nemocnými na covid-19. Podle průzkumu University College London dodržuje britská pravidla pro izolaci „přísně“ jen 45 procent mladých lidí ve věku 16 až 30 let.

Dodržují jen část pravidel, nejméně požadavek na dvoumetrový odstup. Mezi všemi dospělými dodržuje pravidla přísně asi 60 procent lidí. Dovolené v Británii se pro Brity naplno vrátí snad již počátkem července. Řekl to ministr kultury Oliver Dowden.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám