Hlavní obsah

PŘEHLEDNĚ: Třetí den veletrhu MWC 2024. Umělá inteligence nechyběla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Barcelona

Třetí den největšího mobilního veletrhu MWC 2024, který probíhá tento týden ve španělské Barceloně, je za námi. Přinesl celou řadu zajímavých novinek. Na své si přijdou fanoušci umělé inteligence, nositelné elektroniky, ale také cyklisté a milovníci výkonných laptopů. Novinky sledovaly akci přímo z Barcelony.

Foto: Miloslav Fišer, Novinky

Veletrh MWC 2024 ve španělské Barceloně

Článek

Honor chystá také chytrý prsten

Jihokorejská společnost Samsung letos debutovala s vlastním chytrým prstenem. I když mnoho detailů o modelu Galaxy Ring ještě tají, ze zájmu lidí na veletrhu MWC 2024 je jasné, že půjde o naprostý hit. Vlak si nechtějí nechat ujet ani další výrobci, a tak například Honor již v Barceloně potvrdil, že také pracuje na vlastním chytrém prstenu.

Samsung Galaxy Ring na veletrhu MWC 2024 v BarceloněVideo: Reuters

MWC 2024: Samsung není jediný, vlastní chytrý prsten chystá také Honor

Hardware

Takto s námi bude umělá inteligence mluvit

Jaká nás čeká budoucnost po rozšíření umělé inteligence (AI)? Evidentně taková, jakou nám scenáristé servírovali v celé řadě sci-fi filmů. Pohybující se obrazovka, na které bude reálná tvář člověka, bude ve skutečnosti domovem AI. Přesně takové zařízení od společnosti Integrit jsme vyzkoušeli na veletrhu MWC 2024.

Foto: Miloslav Fišer, Novinky

Integrit Stella

MWC 2024: Jako ze sci-fi filmů. Takto s námi bude umělá inteligence mluvit

Internet a PC

Létající taxíky mají zatočit s kolonami

S dopravními zácpami bojují prakticky všechna velká města. Výrobci proto hledají cesty, jak tento zapeklitý problém vyřešit. Americká společnost Joby Aviation a jihokorejský SK Telecom ukázaly svou vizi ve španělské Barceloně – létající taxíky. Nejde přitom o žádnou hudbu budoucnosti, podobná monstra by měla létat v Jižní Koreji údajně již příští rok.

Foto: Miloslav Fišer, Novinky

Létající taxík S4-SKT vyvinutý Joby Aviation a SK Telecom na stánku MWC 2024

MWC 2024: Létající taxíky mají zatočit s kolonami

Internet a PC

Nothing bude fanoušky napínat

Společnost Nothing, která sídlí v Londýně, se rozhodla fanoušky pěkně napínat. Na největším mobilním veletrhu MWC 2024 totiž uspořádala speciální akci, na které jsme se měli dočkat nové vlajkové lodi. Místo toho ale výrobce ukázal jen kousek telefonu.

Foto: archív výrobce

V Barceloně se ještě neodhalený smartphone ukázal rovnou na jednom z billboardů.

MWC 2024: Fanoušky bude napínat. Nothing ukázal jen kousek telefonu

Mobil

Jízdní kolo vyzbrojili umělou inteligencí

Co všechno se dá vylepšit na jízdním kole? Překvapivě mnoho, jak ukázala společnost Orbic ve španělské Barceloně. Její elektrokolo dostalo 5G konektivitu, a dokonce i systém umělé inteligence (AI). V praxi je to daleko užitečnější, než by se mohlo na první pohled zdát.

Foto: Miloslav Fišer, Novinky

Orbic 5G e-Bike

MWC 2024: Jízdní kolo vyzbrojili umělou inteligencí a 5G

Internet a PC

Digitální tvůrci se snažili zlepšit svět

Největší mobilní veletrh MWC 2024 se stal historicky vůbec poprvé hostitelem hackathonu pro tvůrce. Ti dostali za úkol vymyslet nějaké vylepšení komunikací či sítí, které by pomohlo zlepšit svět. A zajímavé nápady se skutečně zrodily, i když na ně tvůrci měli pouhých 48 hodin.

Foto: archív organizátorů

Vítězný tým si přebral cenu v boxerském ringu.

MWC 2024: Digitální tvůrci měli zlepšit svět. Dostali na to ale jen 48 hodin

Software

Líbivý notebook od Honoru zvládne i hry

Vypadá jako čistě designový laptop, ve skutečnosti má ale výkonu na rozdávání. V extrémně tenkém těle se totiž ukrývají velmi výkonné součástky. Řeč je o novém notebooku MagicBook 16 Pro, který do španělské Barcelony přivezla čínská společnost Honor.

Foto: Miloslav Fišer, Novinky

Honor MagicBook 16 Pro

MWC 2024: Není to jen designové pozlátko, notebook od Honoru zvládne i hry

Hardware

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám