Hlavní obsah

MWC 2024: Není to jen designové pozlátko, notebook od Honoru zvládne i hry

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Barcelona

Vypadá jako čistě designový laptop, ve skutečnosti má ale výkonu na rozdávání. V extrémně tenkém těle se totiž ukrývají velmi výkonné součástky. Řeč je o novém notebooku MagicBook 16 Pro, který do španělské Barcelony přivezla na veletrh MWC 2024 čínská společnost Honor.

Foto: Miloslav Fišer, Novinky

Honor MagicBook 16 Pro

Článek

(od našeho zpravodaje)

Společnost Honor si u novinky velmi pohrála s designem, právě proto vypadá výkonný laptop na první pohled tak kompaktně. Po všech stranách jsou totiž bočnice různými způsoby zkoseny a zeštíhleny tak, že zařízení působí daleko tenčím dojmem.

Teprve když vezmete přístroj do ruky, uvědomíte si, že nejde rozhodně o žádného drobečka. Váží totiž bezmála dva kilogramy. Na druhou stranu jde o laptop s velkorysým 16palcovým displejem. A s ohledem na všechnu nabízenou výbavu je hmotnost víceméně odpovídající.

Přímo na výstavišti v Barceloně byla vystavena bílá varianta, u které je celokovové tělo pokryto barvou díky speciální technologií 3D Coloring Spray Metallic. Na světle tak víko s displejem vrhá různé odlesky a působí rozhodně neokoukaně.

MWC 2024: Nic takového jste ještě neviděli. Lenovo vyrobilo průhledný notebook

Hardware

MWC 2024: Chytrý telefon se omotá okolo zápěstí. Skoro jako had

Mobil
Foto: Miloslav Fišer, Novinky

Honor MagicBook 16 Pro

Využívá umělou inteligenci

To nejzajímavější se ale samozřejmě ukrývá uvnitř nového stroje. V první řadě je řeč o výkonném šestnáctijádrovém čipu Intel Core Ultra 7 155H. Ten konkrétně disponuje šesti výkonnými jádry, osmi efektivními jádry a dvěma jádry s nízkým příkonem.

I díky tomu vydrží laptop pracovat na baterii až 12 hodin, používá totiž jádra procesoru podle toho, jak s ním pracujete. Když jen brouzdáte po internetu, stačí efektivní a úsporná jádra, díky čemuž se výdrž baterie prodlouží. Naopak při potřebě co nejvyššího výkonu se aktivují i zbylá jádra.

MagicBook 16 Pro přitom bude stačit i na moderní hry při vyšších detailech, v jeho útrobách se totiž budou ukrývat grafické karty z rodiny GeForce RTX 40 od společnosti Nvidia. Ty se dnes běžně osazují právě do přenosných herních stanic.

Výrobce se chlubí i speciální OS Turbo X režimem, který využívá umělou inteligenci (AI). Ta v případě potřeby dovede aktivovat vysoce výkonný režim a využít tak nabízené systémové prostředky naplno, zároveň minimalizuje latenci a upraví systém chlazení.

Foto: Miloslav Fišer, Novinky

Honor MagicBook 16 Pro

Foto: Miloslav Fišer, Novinky

Honor MagicBook 16 Pro

Povedený displej a šest reproduktorů

Jak již napovídá samotný název, MagicBook Pro 16 je vybaven 16palcovým displejem. Konkrétně jde o FullView panel s velmi tenkými rámečky, který nabízí rozlišení 3072 × 1920 obrazových bodů, 100% podporu pro široký gamut sRGB a vysokou obnovovací frekvenci 165 Hz. Ta přijde vhod právě při hraní her.

Vyzdvihnout si zaslouží v případě použité obrazovky také certifikace TÜV Rheinland pro nízkou hladinu modrého světla (hardwarové řešení) a certifikace TÜV Rheinland pro obrazovky bez blikání. Laptop by tak při práci neměl nadměrně zatěžovat oči.

Třešničkou na dortu je pak integrace hned šesti reproduktorů – čtyř pro nízké a dvou pro vysoké frekvence. Také jde podle výrobce o vůbec první prostorový audio notebook na bázi Windows PC.

Cena a další podrobnosti o dostupnosti budou upřesněny až později.

Foto: Miloslav Fišer, Novinky

Honor MagicBook 16 Pro

MWC 2024: Digitální tvůrci měli zlepšit svět. Dostali na to ale jen 48 hodin

Software

MWC 2024: Jízdní kolo vyzbrojili umělou inteligencí a 5G

Internet a PC

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám