Hlavní obsah

MWC 2024: Fanoušky bude napínat. Nothing ukázal jen kousek telefonu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Barcelona

Společnost Nothing, která sídlí v Londýně, se rozhodla fanoušky pěkně napínat. Na největším mobilním veletrhu MWC 2024, který právě probíhá ve španělské Barceloně, totiž uspořádala speciální akci, na které jsme se měli dočkat nové vlajkové lodi. Místo toho ale výrobce ukázal jen kousek telefonu.

Foto: archív výrobce

V Barceloně se ještě neodhalený smartphone ukázal rovnou na jednom z billboardů

Článek

(od našeho zpravodaje)

Veletrh MWC je již tradičně místem, kde se výrobci z různých koutů světa snaží ukázat to nejlepší, co mají ve svém portfoliu. A letošní ročník rozhodně není výjimkou, vždyť hned několik předních společností mobilního světa zde ukázalo své nové vlajkové lodě, kterými se budou snažit dobýt v letošním roce trh.

Řada firem nechala fanoušky nakouknout i pod pokličku vývoje, když na výstavišti ukázala funkční prototypy mobilních přístrojů, které se objeví na pultech obchodů až v nadcházejících letech. Zmiňme například Motorolu a její flexibilní mobil, který omotáte okolo ruky, nebo Lenovo a jeho průhledný notebook.

Z velkých výrobců na výstavě chybí snad jen americká společnost Apple. Ta totiž novinky se skálopevnou pravidelností ukazuje výhradně na vlastních tiskových konferencích a podobných masových veletrhů se prakticky neúčastní – důvod je prostý, pozornost celého světa chce vždy nasměrovat pouze na nové přístroje s logem nakousnutého jablka.

MWC 2024: Chytrý telefon se omotá okolo zápěstí. Skoro jako had

Mobil

MWC 2024: Nic takového jste ještě neviděli. Lenovo vyrobilo průhledný notebook

Hardware

Flexibilní smartphone od Motoroly na veletrhu MWC 2024Video: Miloslav Fišer, Novinky

Koncept notebooku Lenovo ThinkBook Transparent Project Crystal Video: AP

Jiná taktika…

Londýnská společnost Nothing se však rozhodla letos spojit obě taktiky dohromady. V rámci MWC 2024 uspořádala speciální akci, na které však neukázala prakticky nic. Skalní fanoušci by mohli namítat, že podnik tak dostál svému jménu, nicméně z marketingového hlediska jde o povedený kousek.

Nothing totiž celou velkolepou akci v Barceloně pro novináře, jež trvala několik hodin, pojal v podstatě jako pozvánku na velkou tiskovku, která se uskuteční až příští měsíc. V rámci MWC 2024 tak v podstatě ukázal jen zadní stranu smartphonu Phone (2a).

O hardwarových parametrech však nepadlo ani slovo, zatím jsme totiž neviděli ještě ani kompletní design nového chytrého telefonu. V celé své kráse se totiž novinka ukáže světu až na samostatné tiskovce, která se bude konat příští týden v úterý 5. března.

Foto: archív výrobce

Nothing Phone (2a)

Co už víme?

Přesto se už podle zadní strany telefonu dá ledacos o novince usuzovat. Nothing již tradičně integruje některé komponenty do vnějšího designu zadní strany. Díky tomu působí přístroj velmi neokoukaným dojmem.

Dominantním prvkem zadní strany je duální fotoaparát, díky kterému telefon vypadá, jako kdyby měl oči. Na rozdíl od předchůdců není umístěn u jedné z bočnic, ale přímo uprostřed. Díky novému umístění fotoaparátu bude méně často docházet k zakrývání objektivů prsty při focení.

Ostatní prvky jsou na zadní straně rozmístěné pomocí kruhového mřížkového systému. Ten se táhne až k okrajům telefonu a vytváří tak zaoblenější rohy, které mají nyní větší poloměr. Celkově tak zařízení působí celistvějším a jemnějším dojmem.

Vůbec poprvé v historii společnosti Nothing přináší Phone (2a) unibody konstrukci, jejíž boky obepínají tělo v úhlu 90 °. Díky tomu by mělo být celé zařízení pevnější a odolné proti pádu.

Foto: archív výrobce

Fotit se směla jen zadní strana telefonu

Aby novinka svým designem ještě více zaujala, narušuje spodní část telefonu plynulost té horní. Kryt baterie je udělán na základě inspirace mapy metra v New Yorku od Massima Vignelliho. Změny v designu ve srovnání se staršími telefony od tohoto výrobce by se měly pozitivně projevit při položení na stůl – telefon bude lépe stabilizovaný.

Na bližší informace o novém smartphonu si ale budeme muset ještě pár dní počkat…

MWC 2024: Jako ze sci-fi filmů. Takto s námi bude umělá inteligence mluvit

Internet a PC

MWC 2024: Létající taxíky mají zatočit s kolonami

Internet a PC

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám