Hlavní obsah

PŘEHLEDNĚ: Chytrá domácnost, zvířecí elektronika i roboti. Co přinesl třetí den veletrhu CES 2024?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Las Vegas

Záplavu technologických inovací chrlí CES 2024 jako na běžícím pásu. Podívejte se na zajímavosti, které pro vás Novinky.cz posbíraly během třetího dne na největším veletrhu spotřební a výpočetní techniky na světě v americkém Las Vegas.

Video: archiv výrobce

 
Článek

Kus dřeva ovládá celou chytrou domácnost

Když se poprvé podíváte na druhou generaci zařízení Board od společnosti Mui, patrně vás ani nenapadne, o jak sofistikované zařízení se jedná. Vypadá totiž jako kus dřeva, ve skutečnosti jde ale o vyspělý ovladač celé chytré domácnosti.

CES 2024: Vypadá jako kus dřeva, ovládá ale celou chytrou domácnost

Hardware
Foto: Miloslav Fišer, Novinky

Mui Board 2

Tohle monstrum je nejrychlejší gril na světě

Není čas ztrácet čas. V Americe – zemi fastfoodů – to platí dvojnásob. Vědoma si je toho i společnost Seergrills, která na veletrhu CES 2024 ukázala nejrychlejší gril na světě. Dokáže se rozpálit na více než 1000 stupňů a tlusté steaky či kotlety připravuje za méně než tři minuty. Novinka zvaná Perfecta se pochlubí i podporou umělé inteligence (AI).

CES 2024: Tohle monstrum je nejrychlejší gril na světě. Cena nepotěší

Internet a PC
Foto: Miloslav Fišer, Novinky

Seergrills Perfecta

Domácí AI robot vypadá jako míč

V nejrůznějších sci-fi filmech jsme často mohli sledovat, jak nám jednou budou pomáhat humanoidní roboti. Budoucnost se zdá být ale daleko prostší, jak bylo vidět v americkém Las Vegas. Společnost Samsung tu ukázala novou verzi svého robota pro domácnosti, který vypadá jako míč. Chlubí se ale podporou umělé inteligence.

CES 2024: Sci-fi filmy se mýlily, domácí AI robot vypadá jako míč

Hardware

AI robot Samsung Ballie v akciVideo: archív výrobce

Francouzi vyvinuli první elektrické lyže

Není žádným tajemstvím, že Francouzi jsou velcí sportovci. To se ukázalo i na veletrhu CES 2024, kde francouzský startup Skwheel odhalil první elektrické lyže na světě. O pořádnou dávku adrenalinu nebude v tomto případě nouze.

CES 2024: Tohle je adrenalin! Francouzi vyvinuli první elektrické lyže

Internet a PC

První elektrické lyže Skwheel v akciVideo: archiv tvůrců

Nápad s digitálním perem proměnil ve zlatý důl

Veletrh probíhající v americkém Las Vegas není pouze o představování nových produktů, ale také o navazování partnerství a hledání investorů. Dokazuje to i případ společnosti Nuwa, která takto na rozjezd masové výroby digitálního pera získala za pouhých 12 měsíců 2,5 milionu eur, tedy 61,5 milionu korun.

CES 2024: Nápad s digitálním perem proměnil ve zlatý důl. Za pouhý rok

Hardware

Nuwa PenVideo: archív výrobce

Interaktivní monitor se používá naležato

Společnost Sharp ukázala na veletrhu CES nové interaktivní monitory, které cílí na firemní klientelu. Zajímavostí je, že se mohou používat naležato, aby se vám na obří dotykové ploše lépe pracovalo. Ideální je toto řešení například pro designéry a architekty.

CES 2024: Interaktivní monitor Aquos Board se používá naležato

Hardware
Foto: archiv výrobce

Aquos Board PN-LA

Fitness náramky s umělou inteligencí pohlídají psy a kočky

V posledních letech jsme si díky rozmachu moderních technologií zvykli mít svoje zdraví a kondici pod kontrolou. Smartphony nám s pomocí chytrých hodinek a fitness náramků pravidelně hlásí, jak sportujeme i žijeme. Společnost Invoxia v americkém Las Vegas ukázala, že nyní budou pod takovou kontrolou i naši domácí čtyřnozí miláčci.

CES 2024: Fitness náramky s umělou inteligencí pohlídají psy a kočky

Hardware
Foto: Miloslav Fišer, Novinky

Zvířecí fitness náramek Invoxia Minitailz

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám