Hlavní obsah

CES 2024: Interaktivní monitor Aquos Board se používá naležato

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Las Vegas

Společnost Sharp ukázala na veletrhu CES v americkém Las Vegas nové interaktivní monitory, které cílí na firemní klientelu. Zajímavostí je, že se mohou používat naležato, aby se vám na obří dotykové ploše lépe pracovalo. Ideální je toto řešení například pro designéry a architekty.

Foto: archiv výrobce

Aquos Board PN-LA

Článek

Samotná společnost Sharp mluví o své nové řadě Aquos Board PN-LA jako o interaktivním monitoru. Právě dotyková obrazovka je totiž nejdůležitější součástí stroje. I u toho nejmenšího je doslova obří – na výběr jsou tři různé velikosti 64,5″, 74,5“ a 85,6“, tedy 163,8 cm, 189,2 cm a 217,4 cm.

Především poslední zmiňovaná varianta je tedy větší než většina televizorů, které lidé mají doma. U všech tří novinek byla použita 4K obrazovka, která je navíc dotyková. Pero pro kreslení na displeji je součástí balení.

CES 2024: Umělá inteligence míří do notebooků od Dellu

Hardware

Psát jako na papír

Díky technologii InGlass M5 od společnosti FlatFrog působí kreslení na obrazovce velmi přirozeným dojmem. Je to velmi podobné, jako kdybyste perem nebo tužkou psali na skutečný papír.

Dotyková plocha přitom dokáže naráz rozeznat až 20 stisků. V kanceláři tak na monitoru může pracovat klidně i víc lidí najednou. Vhod to přijde při situacích, kdy budou designéři společně upravovat nějaký svůj model.

„Naším cílem bylo vytvořit co možná nejpřirozenější zážitek při psaní a kreslení,“ tvrdí zástupci společnosti s tím, že panel se pochlubí vysokým jasem až 500 cd/m2 pro dobrou čitelnost v kancelářích s intenzivním osvětlením a prémiovou skleněnou vrstvou, která minimalizuje tvoření odlesků i ulpívání prstů.

Foto: archiv výrobce

Aquos Board PN-LA

Zabudovaný počítač

Označovat dva větší modely za obyčejné monitory je rouhání. Jde totiž o plnohodnotné all-in-one sestavy, v útrobách se ukrývá zabudovaný počítač s čipem Intel Core i5. Na něm běží operační systém Windows 11.

Samozřejmostí jsou i zabudované stereofonní reproduktory. Pokud by jejich výkon 10 W někomu nedostačoval, volitelně bude možné dokoupit také originální soundbar. Ten se navíc pochlubí i zabudovanou webkamerou, což se hodí při videokonferencích.

U všech tří novinek můžete nicméně připojit i libovolné další zařízení, které poslouží jako zdroj obrazu. A to dokonce i bezdrátově – podporovány jsou standardy Apple AirPlay, Google Cast a Miracast.

Během ledna

Prodej novinek by na vybraných trzích měl začít patrně ještě tento měsíc. V běžných obchodech s počítači se ale patrně neobjeví, primárně budou nabízeny na platformách soustředících se na firemní klientelu.

Případní zájemci musí počítat s cenovkou ve statisících korun. Například vrcholné provedení s úhlopříčkou 85,6“ se v USA již nyní nabízí v rámci předobjednávky za 16 995 dolarů, což odpovídá 382 600 Kč.

CES 2024: Herní grafiky zařadí vyšší výkon, potěší také tvůrce

Hardware

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám