Hlavní obsah

PŘEHLEDNĚ: Druhý den veletrhu CES 2024: chytrá elektronika pohlídá zdraví, jídlo i podvodníky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Las Vegas

Chytrá elektronika se zabydluje v našich domovech stále častěji. Nové vynálezy se chtějí starat o naše zdraví, ale také jídlo. Radost z některých vylepšení ale nebudou mít jedinci, kteří chtějí podvádět. Podívejte se, co přinesl druhý den největšího veletrhu spotřební a výpočetní techniky na světě CES 2024, který právě probíhá v americkém Las Vegas.

Automatická detekce dokáže díky AI odhalit podvodníky.Video: archív tvůrců

 
Článek

Doktor do kapsy

Na první pohled vypadá jako malý digitální teploměr, měřit toho umí ale daleko více. Řeč je o Withings BeamO – novém kapesním zařízení, které díky řadě pokročilých senzorů dokáže suplovat roli doktorů při preventivních prohlídkách. Rizikové pacienty pak včasně upozorní na zhoršující se stav.

CES 2024: Doktora si zabalíme do kapsy a připojíme k mobilu

Hardware
Foto: Miloslav Fišer, Novinky

Withings BeamO

Éra průhledných televizorů přichází

V nejrůznějších sci-fi filmech popustili tvůrci uzdu fantazii, když ukazovali moderní pojetí monitorů a televizorů ve formě průhledných panelů. Jenže jihokorejský elektronický gigant Samsung na veletrhu CES 2024 ukázal, že nejde o žádnou hudbu budoucnosti – takhle vypadá první průhledný koncept.

CES 2024: Éra průhledných televizorů přichází

Hardware

Průhledný Micro LED displejVideo: AP

Herní grafiky zařadí vyšší výkon

Hráče i tvůrce obsahu, kteří potřebují od svých počítačů pořádnou dávku výkonu, potěší nové grafické karty od společnosti Nvidia. Vylepšené modely s označením Super v názvu totiž slibují svižnější pracovní tempo. Premiéru si v americkém Las Vegas odbyly hned tři různé modely.

CES 2024: Herní grafiky zařadí vyšší výkon, potěší také tvůrce

Hardware
Foto: archív výrobce

GeForce RTX 4090

Konec podvádění a taháků

Mnoho žáků se patrně již těší, jak si díky umělé inteligenci (AI) usnadní přípravu nejrůznějších prací a domácích úkolů. Na veletrhu CES 2024 se však ukázalo, že AI budou využívat také kantoři. A studenti z toho rozhodně mít radost nebudou, umělá inteligence je totiž bude při testech hlídat, aby nepodváděli. Tahákům tak patrně již brzy zcela odzvoní.

CES 2024: Konec podvádění a taháků. Studenty pohlídá AI

Software
Foto: archív tvůrců

Zkoušející budou využívat mobilní aplikaci, na notebooku je pak vidět výsledná analýza od AI.

Chytrá mikrovlnka nahradí několik přístrojů

V americkém Las Vegas se neukazují pouze nejnovější počítače a výpočetní technika, ale také běžné spotřebiče. Startup Revolution Cooking se například pochlubil mikrovlnkou, která v domácnosti nahradí hned několik zařízení naráz. A umí to chytřeji, než jsme byli doposud zvyklí.

CES 2024: Chytrá mikrovlnka nahradí v kuchyni několik přístrojů

Internet a PC

Představení zařízení MacrowaveVideo: Revolution Cooking

Přenosný televizor umí plavat

Veletrh CES 2024 je často krásnou ukázkou toho, jak se evropská kultura od té americké liší. Většina Američanů je například zvyklá mít doma hned několik televizorů, klidně v každé místnosti jeden. Výjimkou tak nejsou ani modely určené do koupelen. Společnost Sylvox šla v americkém Las Vegas ještě dál – ukázala TV určenou do bazénu, umí dokonce i plavat.

CES 2024: Přenosný televizor umí plavat, vodotěsný ale není

Hardware
Foto: archív výrobce

Přenosný televizor od společnosti Sylvox

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám