Hlavní obsah

CES 2024: Nápad s digitálním perem proměnil ve zlatý důl. Za pouhý rok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Las Vegas

Veletrh CES 2024, který právě probíhá v americkém Las Vegas, není pouze o představování nových produktů, ale také o navazování partnerství a hledání investorů. Dokazuje to i případ společnosti Nuwa, která na rozjezd masové výroby digitálního pera získala za pouhých 12 měsíců 2,5 milionu eur, tedy 61,5 milionu korun.

Nuwa PenVideo: archív výrobce

 
Článek

O svůj příběh se na výstavišti v Las Vegas podělil zakladatel společnosti Nuwa Marc Tuinier, který sám sebe skromně označuje za „prodavače per“.

Jeho společnost už v loňském roce při prvotním představení nápadu získala milion eur (24,6 milionu korun), z toho zhruba necelých 200 000 eur (4,9 milionu korun) v crowdfundingové kampani na Kickstarteru. Před letošním ročníkem veletrhu CES se investici podařilo navýšit na již zmiňovaných 2,5 milionu eur.

„Je jasné, že kolem Nuwa Pen je hodně hluku, takže se nemůžeme dočkat, až půjde na trh,“ prohlásil Tuinier, který neskrýval své rozčarování z toho, jak rychle nabral celý rozjezd nové firmy na obrátkách.

CES 2024: Fitness náramky s umělou inteligencí pohlídají psy a kočky

Hardware

Pravý americký sen

S trochou nadsázky se dá říci, že tento nizozemský podnikatel zažil pravý americký sen. Vloni se připojil k vládou financované delegaci, která se vypravila právě na veletrh CES. Země chtěla celému světu ukázat, jaké nadějné start-upy má.

Právě na výstavišti se Marc poprvé setkal s novými investory, kteří viděli v jeho digitálním peru potenciál. Během několika krátkých měsíců navštívili prostory společnosti Nuwa v Groningenu zástupci investiční společnosti, načež následovaly postupně dvě obří finanční injekce.

Jen díky vysoké investici zamíří Nuwa Pen již letos v březnu do běžného prodeje. „Jsem investorům nesmírně vděčný. Hned od začátku se začlenili do naší vize a velmi rychle nás posunuli, abychom Nuwa Pen provedli výrobním procesem a dostali do rukou lidí,“ doplnil Tuinier.

Foto: archív výrobce

Nuwa Pen

Foto: archív výrobce

Nuwa Pen

S pomocí umělé inteligence

Nuwa Pen cílí na uživatele, kteří místo přenosných počítačů a tabletů chtějí využívat klasický blok a pero. Novinka se stará o to, aby se ručně psané poznámky automaticky převedly do digitální podoby.

Na podobném principu pracují i některá konkurenční řešení, díky vestavěnému kamerovému systému přímo v peru a pokročilým algoritmům má být ale převod vašich výtvorů do digitální podoby daleko přesnější než kdy dříve. Využívána je k tomu umělá inteligence (AI).

Můžete ukládat a sdílet miliony digitálních poznámek a udržovat je uspořádané a dostupné prostřednictvím aplikace Nuwa Pen.

„Představte si, že byste mohli pracovat a hrát si ve světě, kde jsou hranice mezi obrazovkami a realitou rozmazané. Nuwa Pen je katalyzátor, který vám umožňuje vytvořit ze světa vaše plátno a komunikovat s ním novými a vzrušujícími způsoby,“ neskrýval nadšení z novinky Tuinier.

Nuwa Pen se nabízí již nyní na oficiálních stránkách výrobce v rámci předobjednávky. Případné zájemce vyjde na 259 eur (6370 Kč).

Foto: archív výrobce

Nuwa Pen

CES 2024: Doktora si zabalíme do kapsy a připojíme k mobilu

Hardware

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám