Hlavní obsah

PŘEHLEDNĚ: Umělá inteligence v hlavní roli. Co přinesl první den veletrhu CES 2024

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Las Vegas

Hned během prvního dne největšího veletrhu spotřební a výpočetní techniky na světě CES 2024 jsme se dočkali hromady novinek. Už nyní je jasné, že prim na letošním ročníku bude hrát umělá inteligence (AI), která je všudypřítomná. Přinášíme přehled novinek, které jsme na obří výstavě v americkém Las Vegas doposud zachytili.

Chytrá robotická sekačka YukaVideo: archiv výrobce

 
Článek

Umělá inteligence míří do notebooků

První výrobci to nevydrželi a novinky ukázali světu ještě před oficiálním startem akce. To je i případ americké společnosti Dell, která již ukázala nové laptopy z prémiové řady XPS. Ty lákají na AI. Na klávesnici mají speciální tlačítko pro aktivaci umělé inteligence Copilot, jejich procesory se navíc pochlubí vyhrazenou procesorovou jednotkou pro práci s AI.

CES 2024: Umělá inteligence míří do notebooků od Dellu

Hardware
Foto: archív výrobce

Nové notebooky řady XPS od Dellu

Nejchytřejší robotická sekačka

Dokáže se sama vysypat a chlubí se pokročilým 3D senzorem, díky kterému dovede dokonale zmapovat celou zahradu. Řeč je o nové robotické sekačce Yuka od společnosti Mammotion, která je podle výrobce tím nejchytřejším modelem na celém trhu. Pochlubí se řadou pokročilých funkcí, dokonce dovede při sekání doslova kreslit různé obrazce a nápisy.

CES 2024: Při sekání dokonce i kreslí. Takto vypadá nejchytřejší robotická sekačka

Hardware
Foto: archív výrobce

Chytrá robotická sekačka Yuka od společnosti Mammotion

Robotické křeslo pro dokonalé pohodlí

Dokonalou masáž prakticky celého těla slibuje nové robotické křeslo Phantom Neo. Po letech výzkumu vyladili tvůrci futuristicky vyhlížející kus nábytku tak, že v jiném křesle už nebudete chtít sedět. Snad jedinou vadou na kráse bude cena.

CES 2024: Robotické křeslo nabídne dokonalé pohodlí. Na cenu se ale neptejte

Internet a PC
Foto: Miloslav Fišer, Novinky

Robotické křeslo Phantom Neo

Odolný tablet předělali na ovladač dronů

CES 2024 je největším veletrhem spotřební a výpočetní techniky na světě. Přesto se na něm prezentují i věci, které pro běžné spotřebitele vůbec nejsou. Vedle robustních síťových prvků a další elektroniky je řeč například i o armádní technice. Ta byla k vidění na stánku společnosti RuggON. Konkrétně ukázala nový Ground Control System (GCS) pro řízení bezpilotních letounů (UAV).

CES 2024: Může i do války. Odolný tablet předělali na ovladač dronů

Hardware
Foto: archív výrobce

Ground Control Systém pro řízení bezpilotních letounů od společnosti RuggON

AR brýle s atraktivní cenovkou

Jedním z nejočekávanějších produktů letošního roku jsou bezesporu brýle pro rozšířenou realitu (AR) od společnosti Apple. Model Vision Pro se ale ještě ani nezačal prodávat a na veletrhu CES 2024, který právě probíhá v americkém Las Vegas, mu už roste konkurence. Společnost XREAL ukázala vlastní brýle, které jsou kompaktnější a citelně levnější.

CES 2024: Chtějí Applu vypálit rybník, AR brýle nabídnou za zlomek ceny

Hardware
Foto: archív výrobce

AR brýle XREAL Air 2 Ultra

Chytré hodinky pro dobrodruhy

Když přijde řeč na chytré hodinky, většina lidí si představí nejnovější model od Samsungu či Applu, který má velký dotykový displej a nepřeberné množství funkcí. Společnost Casio však na veletrhu CES 2024 ukazuje, že to jde dělat i jinak. Při prvním pohledu na model G-SHOCK Rangeman GPR-H1000 vás totiž vlastně ani nenapadne, o jak sofistikovaný model ve skutečnosti jde.

CES 2024: Chytré hodinky pro přežití v extrémech. Model pro dobrodruhy sází na odolnost

Internet a PC
Foto: archív výrobce

Chytré hodinky Casio G-SHOCK Rangeman GPR-H1000

Kouč duševního zdraví v koupelně

Jak by měla vypadat koupelna budoucnosti? Starat se má nejen o vzhled, ale také o vaše duševní zdraví. Takovou představu má alespoň společnost Baracoda, která v americkém Las Vegas ukázala chytré zrcadlo BMind. A to má ambice stát se vaším koučem, využívá k tomu umělou inteligenci (AI).

CES 2024: Chytré zrcadlo se stane koučem vašeho duševního zdraví. Díky AI

Hardware
Foto: Miloslav Fišer, Novinky

Chytré zrcadlo od společnosti Baracoda

Sexy modelka, která neexistuje

Hned první ohlasy z veletrhu CES 2024 ovlivnila také sexy modelka Emily Pellegrini, která uchvátila v posledních měsících internet. Krátce před startem největší výstavy spotřební a výpočetní techniky na světě se ukázalo, že jde o výtvor AI.

CES 2024: Sexy modelka uchvátila internet. Vydělává statisíce, i když vůbec neexistuje

Internet a PC

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám