Hlavní obsah

Každá stovka se počítá. Na akcích operátorů si mastí kapsy překupníci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Atraktivní nabídky operátorů nelákají pouze běžné zákazníky, ale také překupníky. Ti se nyní snaží vydělat na nedostatkových SIM kartách se 100 GB balíčkem a přeprodávají je na internetových bazarech klidně i za dvakrát vyšší sumy.

Foto: Fabian Bimmer, Reuters

Logo společnosti T-Mobile

Článek

Překupnickou horečku opět rozvířila společnost T-Mobile, když uvedla letos v červnu na trh předplacenou SIM kartu přesně s takovou porcí dat. I když se operátor snaží proti překupníkům bojovat a jedna osoba má možnost koupit pouze jednu SIM kartu, na sítích se s nimi vesele obchoduje.

Zatímco u operátora za takovou Twist kartu lidé zaplatí pouze 300 Kč, na nejrůznějších internetových bazarech a sociálních sítích ji lidé nabízejí za dvojnásobek. Do karet jim hraje především to, že zájem je stále o hodně vyšší než nabídka, a tak webové stránky operátora průběžně hlásí, že jsou karty vyprodané.

Lidé vzali T-Mobile útokem. SIM se 100 GB dat za 300 Kč je vyprodaná

Mobil

Opětovný prodej je spuštěn vždy několikrát do týdne, ale vcelku pochopitelně se vždy dostane jen na ty nejrychlejší. Operátor navíc ještě před startem kampaně avizoval, že takto výhodné SIM karty bude možné pořizovat jen během června.

I když se dvakrát vyšší cenovka může zdát jako příliš vysoká, vlastně jsou překupníci ještě z docela levného kraje. Když si před lety podobnou akci připravil na léto konkurenční operátor O2, bylo možné SIM karty se 100GB balíčkem pořídit také za 300 Kč.

Zájem byl logicky enormní i tehdy. Překupníci je tak nabízeli většinou za částky okolo dvou až tří tisíc korun, někteří se ale nezdráhali po kupujících žádat rovných deset tisíc korun.

Foto: Novinky

Jedna z nabídek na Sbazaru, kde se lidé snaží vydělat na limitované SIM kartě od T-Mobilu.

Karty od O2 nabízejí překupníci stále

O2 mimochodem nabídlo svou předplacenou kartu se 100 GB dat v roce 2020 i 2022, zakoupit ji bylo možné pouze během léta, aktuálně to už u operátora tedy možné není. Toho opět nyní využívají překupníci, kdy karty stále nabízejí za šest sedm stovek.

Limitovaná edice SIM karet od O2 neměla žádné háčky. V praxi atraktivní tarif funguje velmi jednoduše. Každý měsíc se lidem z dobitého kreditu odečte 349 Kč, za což na oplátku získají avizovaných 100 GB mobilních dat po dobu následujícího měsíce. Levný mobilní internet mohou lidé využívat, dokud ho sami nezruší.

Foto: mif, Novinky

Někteří překupníci chtěli za SIM kartu od O2 v roce 2020 klidně i 10 000 Kč.

Díky této SIM kartě vlastně lidé zaplatili za 1 GB dat jen 3,49 Kč, běžně v paušálních tarifech přitom dnes data vycházejí klidně i na více než 40 Kč za 1 GB.

Atraktivní je jistě také to, že balíček si mohou dobít například jen ve chvíli, kdy data skutečně potřebují. Pokud totiž na SIM kartě nebude dostatečný kredit, balíček nebude zakoupen, samotná SIM karta ale o svou hlavní výhodu nepřichází – prostě začne být opět funkční až ve chvíli, kdy kredit opět dobijete.

SIM kartu od O2 je tedy možné používat klidně jen v době dovolených, abyste nepřišli o připojení k internetu. Obří datový balíček je k dispozici však pouze v Česku, nikoliv v zahraničí.

Foto: Novinky

SIM karty od O2 se nabízejí na internetových bazarech stále.

T-Mobile vychází levněji

O2 mimochodem nabízelo svůj 100GB tarif v uplynulých letech za 300 Kč, o 49 Kč zdražilo až letos v červnu. Prakticky totožná nabídka T-Mobilu tak vychází aktuálně levněji, operátor si za SIM kartu i následné balíčky naúčtuje jen 300 Kč.

Navíc při pravidelné obnově budou mít zákazníci každé 12. obnovení balíčku 100 GB zdarma. To jinými slovy znamená, že ročně je nevyjde tato SIM karta na 3600 Kč, ale pouze na 3300 Kč.

Pořídit si předplacenou SIM kartu od T-Mobilu se 100GB balíčkem je možné pouze během letošního června. Používat ji bude možné pochopitelně i po skončení prodejní akce, a to do té doby, dokud o to uživatel bude stát.

O2 zdraží svou 100GB SIM kartu. Načasování nemohlo být horší

Mobil

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám