Hlavní obsah

Na data láká před prázdninami také T-Mobile, 100 GB nabídne za 300 Kč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na léto připravil T-Mobile pro stávající i nové zákazníky speciální nabídku předplacené SIM karty s obrovskou porcí dat. Za poplatek 300 Kč měsíčně mohou lidé prosurfovat každý měsíc 100 GB dat. Zvýhodněné SIM karty však bude možné zakoupit pouze během června.

Foto: Fabian Bimmer, Reuters

Logo společnosti T-Mobile

Článek

Novou předplacenou SIM kartu naleznete výhradně v e-shopu operátora pod jménem Edice 100 GB dat. Případní zájemci za ni zaplatí 300 Kč, což je i cena balíčku za 100 GB dat. První takto velký datový balík přitom lidé získají zdarma. V praxi to pochopitelně znamená, že neplatí nic za SIM kartu, ale rovnou za balíček dat.

Díky této SIM kartě vlastně lidé zaplatí za 1 GB dat jen 3 Kč, běžně v paušálních tarifech přitom data vycházejí klidně i na více než 40 Kč za 1 GB. Při pohledu na nabídku totiž zjistíte, že za paušální datový tarif s 12GB balíčkem dat u T-Mobilu zaplatíte 485 Kč.

100GB balíček dat nebude případným zájemcům fungovat pouze během letních prázdnin, ale i později – dokud si ho nezruší. Počítat musí pouze s tím, že se jim z kreditu bude každý měsíc ukrajovat 300 Kč.

Dobíjení kreditu bude výhodnější než smlouva. Vodafone bude v létě rozdávat data

Mobil

Jeden měsíc zadarmo

Navíc při pravidelné obnově budou mít zákazníci každé 12. obnovení balíčku 100 GB zdarma. To jinými slovy znamená, že ročně je nevyjde tato SIM karta na 3600 Kč, ale pouze na 3300 Kč.

S výše zmiňovaným 12GB paušálním tarifem by přitom za rok zaplatili 5820 Kč a dohromady by získali pouze 144 GB dat za celých 12 měsíců. V případě akční předplacené karty mohou za rok v rámci zmiňovaných 3300 Kč vyčerpat dohromady 1200 GB dat.

Se SIM kartou je samozřejmě možné také telefonovat a posílat SMS zprávy, příliš se to ale nevyplatí. Minuta volání vyjde na 4,50 Kč, odeslání SMS zprávy je zpoplatněno částkou 1,90 Kč. Je tedy zřejmé, že nová SIM karta je primárně určena pro jedince, kteří chtějí především datovat a volání či SMS realizují také prostřednictvím datových aplikací.

V zahraničí balíček nefunguje

Snad jedinou vadou na kráse je omezení datového balíčku pouze na Českou republiku. V zahraničí bude SIM karta také fungovat, ale data z balíčku není možné v rámci roamingu čerpat.

V minulosti podobnou akční SIM kartu, kdy bylo možné získat 100 GB dat za pár stovek, nabízel také operátor O2. I tehdy šlo ale o limitovanou akci, lidé si tedy SIM karty od operátora nyní již pořídit nemohou. Pokud si SIM kartu koupili již dříve, mohou ji samozřejmě využívat i nyní.

Před létem lákají na data také další operátoři. Vodafone přihazuje k předplaceným kartám data navíc, O2 má zase nové tarify, v rámci kterých je možné až pět dní v měsíci využívat neomezené internetové připojení. Více se o nabídkách operátorů dozvíte v našem dřívějším článku:

O2 láká na nové tarify, pětkrát v měsíci rozdá neomezená data

Mobil

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám