Hlavní obsah

Lidé vzali T-Mobile útokem. SIM se 100 GB dat za 300 Kč je vyprodaná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přesně před týdnem začal T-Mobile nabízet v Česku limitovanou edici předplacených SIM karet, v rámci kterých bylo možné získat každý měsíc za poplatek 300 Kč hned 100 GB dat. Zájem byl však tak obrovský, že se karta během pár dní vyprodala. Operátor ale uklidňuje, že se další karty ještě během června v nabídce objeví.

Foto: repro T-Mobile

Nabídka předplacených SIM karet od T-Mobilu, verze se 100GB balíčkem je vyprodaná.

Článek

„Tento produkt teď nemáme, ale co nevidět bude k dispozici,“ slibuje operátor na svých oficiálních webových stránkách, kde nabízí i další předplacenky.

Problém je v tom, že v prodejnách T-Mobilu tato limitovaná karta zakoupit nejde, lze ji sehnat výlučně jen na e-shopu operátora. Kdy přesně bude možné produkt opět zakoupit na webu a kdy se dostupnost limitované edice karet zlepší, však operátor přesně neuvádí.

„Pouštíme postupně do prodeje další a další karty, ale zájem je tak enormní, že se prakticky vždy rovnou vyprodají. Určitě se tedy vyplatí sledovat pravidelně naše webové stránky a dostupnost hlídat,“ poradil pracovník infolinky T-Mobilu redaktorovi Novinek.

Na data láká před prázdninami také T-Mobile, 100 GB nabídne za 300 Kč

Mobil

Jen během června

Zakoupit tyto karty však bude možné u operátora jen během června, poté letní akce končí. Operátor navíc uvádí, že v případě vyprodání všech skladových zásob může akci ukončit dříve. To se ale zatím nestalo.

Za předplacenou SIM kartu zvanou Edice 100 GB dat zaplatí případní zájemci 300 Kč, což je i cena balíčku za 100 GB dat. První takto velký datový balík přitom lidé získají zdarma. V praxi to pochopitelně znamená, že neplatí nic za SIM kartu, ale rovnou za balíček dat.

Díky této SIM kartě vlastně lidé zaplatí za 1 GB dat jen 3 Kč, běžně v paušálních tarifech přitom data vycházejí klidně i na více než 40 Kč za 1 GB. Při pohledu na nabídku totiž zjistíte, že za paušální datový tarif s 12GB balíčkem dat u T-Mobilu zaplatíte 485 Kč.

100GB balíček dat nebude případným zájemcům fungovat pouze během letních prázdnin, ale i později – dokud si ho nezruší. Počítat musí pouze s tím, že se jim z kreditu bude každý měsíc ukrajovat 300 Kč.

Využívat balíček pravidelně je výhodnější

Navíc při pravidelné obnově budou mít zákazníci každé 12. obnovení balíčku 100 GB zdarma. To jinými slovy znamená, že ročně je nevyjde tato SIM karta na 3600 Kč, ale pouze na 3300 Kč.

S výše zmiňovaným 12GB paušálním tarifem by přitom za rok zaplatili 5820 Kč a dohromady by získali pouze 144 GB dat za celých 12 měsíců. V případě akční předplacené karty mohou za rok v rámci zmiňovaných 3300 Kč vyčerpat dohromady 1200 GB dat.

Se SIM kartou je samozřejmě možné také telefonovat a posílat SMS zprávy, příliš se to ale nevyplatí. Minuta volání vyjde na 4,50 Kč, odeslání SMS zprávy je zpoplatněno částkou 1,90 Kč. Je tedy zřejmé, že nová SIM karta je primárně určena pro jedince, kteří chtějí především datovat a volání či SMS realizují také prostřednictvím datových aplikací.

Snad jedinou vadou na kráse je omezení datového balíčku pouze na Českou republiku. V zahraničí bude SIM karta také fungovat, ale data z balíčku není možné v rámci roamingu čerpat.

O2 zdraží svou 100GB SIM kartu. Načasování nemohlo být horší

Mobil

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám