Hlavní obsah

O2 láká na nové tarify, pětkrát v měsíci rozdá neomezená data

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od čtvrtka mohou zákazníci O2 využívat nové tarify NEO+, které se od dřívější nabídky odlišují především jednou zajímavou vychytávkou – službou Data naplno. Lidé si budou moci nad rámec svého datového balíčku aktivovat až pětkrát v měsíci na 24 hodin neomezené datování při maximální rychlosti připojení.

Foto: Envato elements

Ilustrační foto

Článek

Ceny nových Neo+ tarifů startují na 599 Kč měsíčně. Za tuto sumu lidé získají neomezené volání i SMS zprávy a k tomu ještě 4 GB dat, využít neomezená data každý měsíc budou moci vždy třikrát v rámci služby Data naplno.

Nabídka za 749 Kč je prakticky totožná, avšak lidé získají v rámci tohoto paušálního tarifu 12 GB dat a možnost využít neomezená data pětkrát v měsíci.

Internet v Česku zrychlil na 2000 Mb/s, průměrná rychlost je však desetkrát nižší

Internet a PC

Funkci data naplno využijí zákazníci O2 také v případě, že zvolí tarify s neomezenými daty. U nabídek za 949 Kč a 1149 Kč totiž operátor omezuje rychlost na 10 Mb/s, respektive 20 Mb/s. Pětkrát v měsíci tak budou moci lidé surfovat neomezenou rychlostí.

V rámci neomezené rychlosti slibuje datový tok až 800 Mb/s. Ten je rovnou k dispozici po celý měsíc v nejvyšší tarifní nabídce, která vyjde na 1349 Kč. Případní zájemci za tuto sumu kromě neomezeného volání a SMS zpráv do všech sítí získají ještě balíček 300 volných minut pro volání do zahraničí.

Cenu měsíčního paušálu je možné ještě snížit, pokud lidé v balíčku využijí více služeb od operátora. Pokud mají účet u Air Banky, mohou získat 300 Kč měsíčně zpět.

Foto: archív operátora

Nové tarify O2 NEO+

Data naplno si lidé musí aktivovat

„Ze statistik vidíme, že si naši zákazníci zvykli datovat naplno kdykoliv a kdekoliv. Prudce narůstá meziroční spotřeba dat v mobilní síti, která se rok od roku zdvojnásobuje. Zároveň vidíme vyšší datovou spotřebu v době dovolených, kdy zákazníci nejsou v dosahu své domácí nebo pracovní wi-fi,“ vysvětlila ředitelka segmentu mobilních služeb společnosti O2 Silvia Cieslarová, proč se operátor v nových tarifech zaměřil na data.

Kdy budou lidé v rámci nových tarifů využívat neomezenou rychlost, je čistě na nich. Stačí v konkrétní den u svého telefonního čísla v aplikaci Moje O2 kliknout na nabídku „Chci data bezplatně“, jak je vidět na snímku níže.

Po kliknutí se neomezené datové přenosy aktivují na 24 hodin. Přímo v aplikaci lidé také vidí, kolikrát ještě mohou v daném měsíci Data naplno aktivovat. Operátor mimochodem tuto službu nabízí v případě potřeby i víckrát, vyjde ale na 49 Kč denně.

„Díky Datům naplno si naši zákazníci mohou užít extra porci neomezených dat na nejrychlejší 5G mobilní síti. Ať už potřebují streamovat hudbu, oblíbené filmy a seriály, nebo postovat na sociální sítě. Hlavně se ale nemusí obávat, že je vyčerpají,“ doplnila Cieslarová.

Foto: archív operátora

Aktivování služby Data naplno v aplikaci Moje O2

Data navíc pro majitele předplacenek

Na data navíc láká také nově Vodafone. Zatímco O2 zvolilo cestu nové tarifní nabídky pro paušální uživatele, která bude platit bez omezení, Vodafone se zaměřil na majitele předplacenek. Během léta jim bude k jejich datovým tarifům přidávat vždy 5 GB dat navíc.

V praxi to znamená, že lidé sice zaplatí za 119 Kč měsíčně tarif s neomezenými SMS zprávami v síti Vodafonu a 1,5GB datovým balíčkem, dohromady ale budou mít za zmiňovanou cenu 6,5 GB dat. Na trhu tak vznikne zajímavý paradox, lidem se více vyplatí dobíjet kredit na předplacence než mít uzavřenou smlouvu.

V případě Vodafonu jde však pouze o letní akci, která platí od 1. června do 31. srpna. Poté již nebude možné 5GB balíček dat navíc využívat.

Foto: archív operátora

Nabídka předplacenek od Vodafonu

Dobíjení kreditu bude výhodnější než smlouva. Vodafone bude v létě rozdávat data

Mobil

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám