Hlavní obsah

Kryptoměnami zaplatíme snadno ve většině obchodů, plánuje Mastercard

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kryptoměny jsou jedním z fenoménů dnešní doby. Pokud je neberete vysloveně jako způsob investice, ale jako alternativní platidlo, můžete narazit. Platby a transakce jsou v oblasti virtuálních tokenů ještě stále složitým procesem. Obzvláště to platí ve chvíli, pokud využíváte různé kryptoměny. Mastercard to chce však nyní změnit.

Foto: archiv, Právo

Ilustrační foto

Článek

Jeden z největších vydavatelů karet totiž minulý týden oznámil rozšíření svého programu Engage, aby usnadnil uvedení kryptoměnových karet na trh. Cílem této iniciativy je tedy propojit bankovní domy, kryptoburzy a další společnosti tak, aby byly platby prováděné prostřednictvím virtuálních tokenů co nejjednodušší.

V praxi by to podle specializovaného serveru CoinDesk mělo vypadat tak, že se svými kryptoměnovými účty snadno zaplatíme prakticky všude, kde jsou přijímány karty Mastercard. Program Engage si totiž klade za cíl co nejsnadnější převody kryptoměn na fiat měny.

Bitcoin se vyšplhal na nejvyšší kurz za posledních 12 měsíců

Internet a PC

„Jednou z největších změn, které jsme v posledních dvou letech v krypto ekosystému zaznamenali, je rostoucí zapojení institucí do procesů a projektů. Vzhledem k tomu, že sektor hledal stabilitu po těžkých obdobích, není rostoucí zapojení firem, jako je Mastercard, překvapením,“ komentoval rozšíření programu Simon Peters, analytik trhů eToro.

Ten poukázal i na fakt, že platby a transakce jsou v oblasti kryptoměn stále někdy složitým procesem, zejména pokud jde o práci mezi blockchainy nebo různými kryptoměnami. „Zatímco stablecoiny poskytují cenné řešení tohoto problému, platební sítě, jako je Mastercard, mají již nyní obrovský dosah, který by se mohl ukázat jako slibný vývoj pro trh,“ doplnil Peters.

Bezpečnější transakce

Mastercard se přitom světu kryptoměn věnuje již delší dobu. Vloni na podzim byl například představen software Crypto Secure, který má zajistit vyšší úroveň bezpečnosti při nákupech kryptoměn v celosvětové síti čítající 2400 burz.

Tento systém kombinuje analytické nástroje a technologie start-upu CipherTrace, který pomáhá odhalit nezákonné transakce s kryptoměnami. Crypto Secure tak lépe vyhodnotí rizika kryptoměnových burz a dalších poskytovatelů virtuálních aktiv a usnadní samotný proces schvalování či zamítání celého nákupu kryptoměn. Vydavatelé karet pak dokážou snadno rozpoznat podvodné transakce a zároveň jim včas zabránit.

„Důvěra je pro podnikání Mastercard zásadní. Se stále širším rozšířením kryptoměn do každodenního života je tohle další důležitý krok na naší cestě. Crypto Secure přináší vydavatelům karet platformu, přes kterou se dostanou k analýzám a informacím zvyšujícím bezpečnost nákupů kryptoměn a potažmo i posilujícím důvěru spotřebitelů na úroveň, která se očekává při placení kartou Mastercard,“ prohlásil prezident kybernetického a analytického útvaru Mastercard Ajay Bhalla.

Bitcoin a ethereum nejsou samy. Na světě je už téměř 10 000 kryptoměn

Internet a PC

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám