Hlavní obsah

Bitcoin se vyšplhal na nejvyšší kurz za posledních 12 měsíců

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Konec uplynulého týdne udělal fanouškům kryptoměn opravdu velkou radost. Bitcoin se totiž vyšplhal na nejvyšší kurz za posledních 12 měsíců. Společně s ním přitom posilovaly také další virtuální mince, jako je například ethereum. Vyplývá to z informací specializovaného serveru Coinmarketcap.

Článek

Přesně před týdnem se bitcoin obchodoval za 574 760 Kč. Už během uplynulého týdne ale začala nejznámější kryptoměna na světě citelně posilovat, v noci z pátku na sobotu se vyšplhala až na 680 720 Kč, což představuje nejvyšší hodnotu za poslední rok.

V neděli a v pondělí sice kurz klesl na 658 730 Kč, stále jde však o jeden z nejvyšších kurzů za uplynulých 12 měsíců, vyplývá z informací specializovaného serveru Coinmarketcap.

Letošní rok odstartoval bitcoin na 380 890 Kč. Zatím absolutní rekord si připsal v listopadu 2021, kdy se nabízel za 1 427 350 Kč.

Foto: Novinky

Kurz bitcoinu za poslední týden

Bitcoinu věří stále více lidí. Vlastníci pokořili rekord

Internet a PC

„Podle všeho stálo za rally v minulém týdnu hlavně několik institucionálních zpráv, jako například pokus společnosti BlackRock o spuštění bitcoinového ETF. Na bitcoinovém trhu však došlo k některým zásadním událostem, které by mohly pozitivní cenový pohyb podpořit,“ prohlásil Simon Peters, analytik trhů eToro.

„Mezi ně patří především rostoucí omezování nabídky tokenů pro obchodování. Podle údajů společnosti Glassnode je nyní více než milion ‚whole coiners‘ - majitelů bitcoinů, kteří vlastní alespoň jeden celý token. Tento nárůst nekoreluje s pohybem ceny, ale s adopcí, neboť stálý nárůst je pozorován již více než deset let,“ doplnil Peters.

Kurzy rostly i v případě dalších kryptoměn, byť ne tak dramaticky jako v případě bitcoinu. Například ethereum bylo možné přesně před týdnem zakoupit za 37 540 Kč, o víkendu ale kurz činil již 41 960 Kč. V pondělí dopoledne se pak jedna virtuální mince nabízela za 41 030 Kč.

Na začátku letošního roku kurz etherea činil 27 010 Kč. Na vrcholu byla druhá nejznámější kryptoměna předloni v listopadu, kdy se obchodovala za 104 970 Kč.

Bitcoin a ethereum nejsou samy. Na světě je už téměř 10 000 kryptoměn

Internet a PC

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám