Hlavní obsah

Kurz bitcoinu poskakuje jako zběsilý, drží se ale vysoko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výkyvy klidně i o několik desítek tisíc korun nejsou v tomto týdnu v případě hodnoty bitcoinu nijak výjimečné. Po úterním propadu se ale kurz vyšplhal opět nad pomyslnou hranici 600 000 korun. Vyplývá to z dat specializovaného serveru Coinmarketcap.

Článek

Na konci uplynulého měsíce se bitcoin propadl z 551 440 Kč až na 455 050 Kč. Pokles byl vyvolán pádem kryptobanky Silvergate.

Server CNBC připomněl, že společnost Silvergate Capital Corporation, která stála za kryptoměnovou bankou Silvergate, se rozhodla zahájit její dobrovolnou likvidaci. Podnik se specializoval na obchody s kryptoměnami a utrpěl velké ztráty po pádu kryptoburzy FTX.

V druhé půlce března ale začala nicméně nejznámější kryptoměna na světě citelně posilovat. Před týdnem se tak jedna virtuální mince obchodovala za 629 780 Kč, následoval ale strmý propad až na 584 440 Kč.

Foto: Novinky

Hodnota bitcoinu za poslední den

Bitcoin stále drží nejvyšší letošní hodnotu. A ostatní kryptoměny s ním

Internet a PC

Po výkyvech klidně o několik desítek tisíc korun směrem nahoru i dolů kurz tento týden v úterý poklesl na 584 110 Kč. Ve středu se však opět vrátil nad 600tisícovou hranici, když se nejznámější kryptoměna na světě nabízela za 621 920 Kč, vyplývá z údajů serveru Coinmarketcap.

To je jedna z nejvyšších hodnot v celém letošním roce. Pro lepší představu: letošní rok odstartoval bitcoin na 380 890 Kč. Zatím absolutní rekord si bitcoin připsal v listopadu 2021, kdy se nabízel za 1 427 350 Kč.

Velmi podobný vývoj kurzu zaznamenaly i další kryptoměny. Ethereum bylo možné před týdnem zakoupit za 39 920 Kč. Pak ale přišel propad až na 37 430 Kč, který byl následován výraznými cenovými výkyvy směrem nahoru i dolů. Aktuálně se ethereum obchoduje za 39 390 Kč.

Současný růst kryptoměn obecně přisuzují analytici otřesům v bankovním sektoru, které přiměly mnohé investory hledat jiné způsoby zhodnocení jejich financí. Směrem vzhůru nevystřelily pouze kurzy kryptoměn, ale také vládní dluhopisy či zlato.

Lukačovič: Bitcoin nese rysy pyramidové hry

Internet a PC

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám