Hlavní obsah

Prymula: Vevnitř nejvýše 10 lidí, venku 20. Koncerty rušíme, sport bez diváků

• Aktualizováno

Ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO) v úterý večer v České televizi prozradil další podrobnosti o chystaných omezujících opatřeních, která mají snížit šíření koronaviru. Specifikoval omezení vnitřních aktivit na nejvýše 10 lidí, venkovní aktivity na 20 lidí.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO)

Článek

„Chceme jít na vnitřní aktivity na 10 osob pouze a vnější aktivity na 20 osob. To bude plošné opatření,“ uvedl Prymula.

Chystaná opatření, která mají platit od pondělí, se dotknou hlavně kultury či sportu.

„Ty velké koncerty, které tady byly atypické a v okolních zemích v Evropě prostě neexistují a do konce roku tam nejsou, tak my tímto v podstatě rušíme,“ řekl Prymula. Divadla, kde se sedí, podle něj budou fungovat bez omezení, ale bez přestávek na občerstvení.

Přehledně: Co může vláda za nouzového stavu

Koronavirus

Profesionální sport by měl probíhat bez diváků. Limit pro realizační týmy je 130 osob. U amatérského sportu nic takového povoleno není, pokud si budou chtít lidé například zahrát fotbal, může být v každém týmu maximálně 10 hráčů.

K omezení svobody shromažďování vláda potřebuje, aby byl vyhlášen nouzový stav. Kabinet o tom bude jednat ve středu odpoledne. Dopoledne o tom proběhne diskuse ve Sněmovně. Opozice zavedení nouzového stavu odmítá.

Opozice odmítá nouzový stav. Je to neschopnost vlády, tvrdí

Domácí

Anketa

Souhlasíte s omezením venkovních aktivit na 20 a vnitřních aktivit na 10 osob, jak plánuje ministr zdravotnictví Prymula?
Ano
36,4 %
Ne
63,6 %
Celkem hlasovalo 44386 čtenářů.

Reklama

Související články

Babiš: Nouzový stav je potřeba

Premiér Andrej Babiš (ANO) předpokládá, že na mimořádném jednání vlády se bude ve středu schvalovat vyhlášení nouzového stavu. Řekl to v pondělí v předvolební...

Výběr článků

Načítám