Hlavní obsah

Filip by měl odstoupit z čela Sněmovny, vyzývá TOP 09

Novinky, ber

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Místopředseda Sněmovny Vojtěch Filip (KSČM) by měl kvůli svým výrokům na adresu komunálních politiků odstoupit z funkce. Vyzvala ho k tomu šéfka TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

Foto: koláž Novinky.cz s využitím ČTK

Článek

Filip na svém twitterovém účtu napsal, že komunální politici mají dost drzosti dělat bez mandátu od voličů zahraniční politiku. „Když se pak proto dostanou do potíží, tak škemrají, aby je za peníze daňových poplatníků Policie ČR chránila,“ napsal Filip.

Reagoval tak na skutečnost, kdy primátor Prahy Zdeněk Hřib (Piráti) dostal policejní ochranu. Tu má také starosta Prahy 6 Ondřej Kolář (TOP 09) a starosta pražských Řeporyjí Pavel Novotný (ODS).

Pražský primátor Hřib má policejní ochranu a nesmí jezdit MHD

Domácí

Rusko kritizuje Koláře kvůli odstranění sochy sovětského maršála Ivana Koněva, Hřiba pak kvůli rozhodnutí magistrátu přejmenovat náměstí, kde sídlí ruská ambasáda, na náměstí Borise Němcova. Novotný je terčem kvůli pamětní desce protisovětským vlasovcům.

Česko jako ruská gubernie

„Pomáhá zájmům Ruské federace. Každý poslanec, kterému záleží na důvěryhodnosti Poslanecké sněmovny, by měl hlasovat o jeho odvolání,“ uvedla Pekarová Adamová.

Stejně tak chce, aby česká vláda razantněji vystoupila proti vměšování se Ruska do českých záležitostí, a to včetně vyhoštění diplomata. „Nejsme ruská gubernie,“ reagovala Pekarová Adamová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám