Hlavní obsah

Dodržujte pravidlo 3R, vyzval Čechy Vojtěch

Novinky, Jan Menšík

K úspěšnému zvládnutí koronavirové situace v České republice může přispět každý Čech, a to tím, že bude dodržovat pravidlo 3R, tedy nosit roušky, mýt si ruce a dodržovat dostatečné rozestupy. Občany k tomu ve středu na Twitteru vyzval ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO).

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Vláda dlouhodobě upozorňuje na to, že k úspěšnému zvládnutí epidemie a k zamezení šíření viru ve společnosti je potřeba, aby lidé byli zodpovědní a nařízení důsledně dodržovali. Ve středu tak prostřednictvím Twitteru znovu učinil ministr zdravotnictví.

Lidé by podle Vojtěcha měli dodržovat dostatečnou hygienu a dezinfekci rukou. Kvůli zamezení šíření viru prostřednictvím kapének by pak měli mít zakrytá ústa a nos rouškou či jinými ochrannými prostředky dýchacích cest. A v neposlední řadě by na veřejnosti měli dodržovat rozestupy od ostatních osob přibližně dva metry.

Vojtěch tak učinil po mimořádném jednání Centrálního řídícího týmu chytré karantény, který ve středu rozhodl, že od čtvrtka bude v celém Česku povinné nosit roušky ve všech vnitřních prostorech budov.

Roušky budou od čtvrtka povinné i v práci

Domácí

Na Čechy kvůli dodržování opatření následně apeloval také premiér Andrej Babiš (ANO). „Někteří naši občané mají pocit, že tu covid není, někdo si ho vymyslel a neexistuje. Je potřeba brát ten vir vážně,“ uvedl Babiš.

Školkám roušky nehrozí

Stalo se

Epidemiologická situace v České republice se zhoršuje, za úterý v tuzemsku přibylo 1164 nových případů nákazy, což je nejvíce od vypuknutí epidemie na začátku března.

Doposud vláda a hygienici razili strategii zamezovat šíření koronaviru lokálními opatřeními zacílenými na konkrétní klastry. Jediná plošná opatření, která platila, se týkala nošení roušek v hromadné dopravě, na úřadech, vnitřních akcích s účastí nad 100 osob a v sociálních a zdravotnických zařízeních.

Reklama

Související témata:

Související články

Roušky budou od čtvrtka povinné i v práci

Vzhledem ke zhoršující se epidemiologické situaci a rekordním nárůstům nových případů bude od čtvrtka platit povinnost nosit roušky ve vnitřních prostorách...

Výběr článků

Načítám