Hlavní obsah

Zoe Saldana ze snímku Avatar nabídla k prodeji svůj dům v Beverly Hills

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svůj dům v Beverly Hills se rozhodla nabídnout k prodeji americká herečka Zoe Saldana, která zejména milovníkům sci-fi rozhodně není neznámá. Představitelka princezny Neytiri z Avatara nabízí sídlo s plochou 557 m² ze 70. let v přepočtu za 378 milionů korun, což je o hezkých 178 milionů korun více, než kolik za něj sama zaplatila v roce 2016.

Foto: Profimedia.cz

Filmová Gamora nabídla k prodeji svůj dům v Beverly Hills.

Článek

Zelení obrostlý dům s naprostým soukromím, bílá kuchyň se zlatavými detaily, hlavní koupelna obkládaná mramorem, domácí kino se třemi řadami mocně polstrovaných sedaček, které spíše připomínají měchuřinu než nábytek… Takový dům se rozhodla nabídnout k prodeji americká herečka Zoe Saldana, jež ztvárnila například postavu Gamory v marvelovské sérii Strážci Galaxie.

Dům stojící na pozemku o výměře 2430 m2, lemovaném hustými zelenými ploty byl postaven v 70. letech minulého století. Jeho bílé zdi jsou otevřeny spoustou dělených oken s bílými rámy a vše uzavírá sedlová střecha s několika štíty.

Přímo před domem je obdélníkový bazén s vířivkou, vedle nějž je příjemné posezení s BBQ kuchyní pod bílou pergolou. Na zahradě je rovněž tenisový kurt, jehož modrá barva v podstatě opakuje modrou barvu bazénu.

Dům, v němž žila a zemřela Marilyn Monroe, se patrně podařilo zachránit před demolicí

Jak bydlí VIP

Uvnitř dvoupodlažního domu s užitnou plochou 557 m2 je pět ložnic, které doplňuje sedm koupelen. Dům prošel kompletní rekonstrukcí a zařízen je v povedené směsi moderních stylů.

Dům je ukryt v hlídané oblasti Hidden Valley Estates, neboť herečka toužila nejenom po soukromí, ale také po bezpečí. Na to ostatně hleděla i při zařizování svého domu. Na toto téma se rozpovídala v roce 2019 pro web Architectural Digest, kde mj. zmínila, že chtěla pro své tehdy tři malé syny Zena, Cye a Bowieho vytvořit místo, kde by se nemuseli cítit omezovaní.

„Chtěla jsem mít jistotu, že kromě toho, že je všechno krásné, cenově dostupné a superumělecké, bude vše také bezpečné pro děti. Mám tři kluky a ti budou všude skákat, všechno trhat a kousat. Takže jsem také chtěla, aby bylo vše i odolné,“ dodala.

Jak dále vysvětlila, dobře si pamatovala, jak vyrůstala v domě, kde měla pouze svůj pokoj, ve kterém měla pocit, že byl zařízen pouze pro ni. Všude jinde se cítila jako vetřelec, kde musela neustále dávat pozor, aby něco nerozbila. Ve svém domě, který si pořídila s manželem Marcem Peregem, se proto rozhodla jít zcela jinou cestou a zařídit vše tak, aby vyhovoval jejím dětem. I proto si v něm patrně nejvíc oblíbila velkou hernu a rodinný obývací pokoj.

„Jsem z generace, kde jste měli v domě k dispozici jen jeden pokoj a nepředpokládalo se, že byste chodili i do jiných místností, protože tam byl porcelán po babičce,“ svěřila se herečka, která se blýskla i jako dívka Anamaria ve snímku Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly.

Dům nyní ovšem herečka nabízí k prodeji, a to za 16,5 milionu dolarů, tedy zhruba 378 milionů korun. Jak připomíná web časopisu People, v roce 2016 jej přitom kupovala za 8,7 milionu dolarů, což je cca 200 milionů korun. Pokud by se ovšem našel zájemce, který by si přál nemovitost pouze pronajmout, není ani tato možnost vyloučena, měsíční nájem by pak činil v přepočtu něco přes milion korun.

Anketa

Měli jste doma tzv. skleník plný porcelánu a skla po předcích?
No jejej! Ano! A ještě ho máme...
23 %
Ano, měli.
44,9 %
Matně si vzpomínám, že něco takového jsme možná měli...
4,8 %
Ne, to jsme tedy neměli.
27,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 917 čtenářů.

Dům, jenž patříval herečce Elizabeth Taylorové, je na prodej za 110 milionů korun

Jak bydlí VIP

Může se vám hodit na Zboží.cz: DVD: Avatar, Avatar: The Way of Water, Strážci Galaxie: 1-3

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám