Hlavní obsah

Dům, jenž patříval herečce Elizabeth Taylorové, je na prodej za 110 milionů korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ačkoli se tento letní dům v kalifornském městečku oficiálně jmenuje Casa Coachella, lidé mu obvykle neřeknou jinak, než nostalgickým přízviskem Casa Elizabeth. Tedy Dům Elizabeth. To podle jeho někdejší majitelky, jíž nebyl nikdo menší, než královna stříbrného plátna Elizabeth Taylorová. Jeho zařízení prošlo nedávno proměnou a nyní je po několika letech krátkodobých pronájmů na prodej, v přepočtu za 110 milionů korun.

Foto: Profimedia.cz

Prázdninový dům v Palm Springs, který deset let vlastnila Elizabeth Taylorová, je po několika letech pronájmů na prodej v přepočtu za 110 milionů korun.

Článek

Relativně nenápadný, hranatý bílý dům v kalifornském pouštním městečku Palm Springs není na první pohled ničím výrazně zajímavý. Tedy kromě své historie. Postaven byl v roce 2001 a o tři roky později si jej koupila jako své letní sídlo slavná herečka Elizabeth Taylorová. Nezapomenutelná filmová Kleopatra poté oslovila svou přítelkyni, designérku a realitní makléřku Kathy Irelandovou, aby pro ni dům zařídila, připomíná web místní televizní stanice Kesq.

Když herečka v březnu roku 2011 ve věku 79 let zemřela, dům získala právě Irelandová, která jej proměnila v romantické místo určené ke krátkodobým pronájmům, pořádání svateb atd.

Jak upozorňuje web Robb Report, současným majitelem je realitní společnost Zoom Casa, a ta jej nabídla k prodeji za necelých pět milionů dolarů, tedy přibližně 110 milionů korun.

Dům je jednopodlažní a má užitnou plochu 390 m2, na níž lze objevit čtyři ložnice, pět koupelen a hlavní obývací prostor, v němž je propojen obývací pokoj s jídelnou a kuchyní s velmi netradičním půdorysem, která je umístěna v samém rohu.

Z obývacího pokoje lze prosklenými dveřmi vycházet na betonem dlážděnou terasu s bazénem, za nímž je domek s barem a na pozadí se rýsuje hřeben pohoří San Jacinto.

Samotný pozemek má výměru jemně přes 2000 m2 a je ohraničen vysokou, cukrově bílou zdí s šedě natřenými kovovými vraty.

Anketa

Chtěli byste mít v takovémto domě svatbu, nebo trávit líbánky?
Ano, moc!
12,9 %
Nevadilo by mi to.
7,9 %
Svatbu ne, ale dovolenou ano.
63,5 %
Ne. To by se mi nelíbilo.
15,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 619 čtenářů.

Rádi byste přenocovali pod střechou Gwyneth Paltrowové? Tohle vás čeká

Jak bydlí VIP

Reklama

Související témata:
Elizabeth Taylorová
Město Palm Springs

Související články

Výběr článků

Načítám