Hlavní obsah

Hvězda filmu Big Lebowski má nové sídlo. V sauně na zahradě si může připadat jako Díogenés

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozlehlé sídlo v Santa Barbaře s velkým venkovním bazénem, vířivkou, venkovní kuchyní i ohništěm pro táboráky, i se solidně velkým dětským hřištěm. Tak vypadá nové sídlo, které si koupil americký oscarový herec Jeff Bridges, hvězda filmu Big Lebowski. Velmi roztomile na pozemku utápějícím se v zeleni působí i sauna v podobě obřího sudu.

Foto: Profimedia.cz

Jeff Bridges si koupil sídlo na předměstí Santa Barbary.

Článek

Velký bílý dům stojící v enklávě Hope Ranch na předměstí kalifornské Santa Barbary má prakticky vše, co by si člověk mohl k pohodlnému životu s rodinou přát. Nemovitost postavená v 50. letech minulého století se může pochlubit především nádhernou zahradou, která se utápí v záplavě zeleně a umožňuje výhled na pohoří v dálce. Zrovna tak je tu ale i možnost dojít soukromou cestou až k oceánu na pláž.

Kdo se ale nerad koupe v moři nebo nechce, aby jej lidé u toho okukovali, může zůstat na zahradě u bazénu, jeho okolí pláž rozhodně připomíná. Je u něj i zastřešené posezení a nechybí ani vířivka. Milovníci saunování pak jistě ocení v zeleni ukrytý obří sud, jenž ovšem není určený pro žádného filozofa, jako byl starý Díogenés ze Sinópé (říká se o něm, že žil velmi skromně v obyčejném sudu), ale právě k očistě těla i ducha v horkém prostředí. Na druhé straně domu je pak poměrně velké hřiště pro děti a především kruhové, mírně pod úroveň okolního terénu zasazené ohniště s lavicemi kolem dokola. Ideální místo pro teplé večery na opékání buřtů s přáteli nebo jen povídání u ohně.

Na pozemku jsou ve skutečnosti domy dva, první obytný a druhý s dvoumístnou garáží v přízemí a obytnými prostorami nad ní. V hlavním, patrovém domě jsou celkem čtyři ložnice, z čehož dvě lze využít jako soukromé pokoje majitelů. Jedna je v horním podlaží, druhá pak v přízemí.

V domě je hned několik společenských pokojů, ten nejvýznamnější má krb a především nádherný výhled ven skrz dělené francouzské okno. Velmi klidné prostředí nabízí pracovna se stěnami obloženými knihovnami. Na plně vybavenou kuchyň zařízenou špičkovými spotřebiči navazuje neformální jídelna, v domě je ovšem také jídelna určená pro slavnostní příležitosti.

Jak připomíná web Dirt, americký herec, jenž naposledy exceloval v seriálu stanice FX Starej chlap , prodal před čtyřmi lety za necelých sedm milionů dolarů (150 milionů korun) své sídlo Montecitu, kde sousedil s moderátorkou Oprah Winfreyovou. Letos si vybral nové sídlo, za které utratil necelých 8,2 milionu dolarů (177 milionů korun). Jak web upozorňuje, 73letý herec má k dispozici ještě dům v Malibu, který s bratrem Beauem zdědili po své matce, herečce a básnířce Dorothy Bridgesové.

Bazén s vodopádem i zeleninová zahrada. Jim Carrey snížil cenu svého domu na 576 milionů

Jak bydlí VIP

Rihanna prodává toto nádherné sídlo postavené v duchu tudorovského stylu

Jak bydlí VIP

Může se vám hodit na Zboží.cz: DVD Big Lebowski, Soundtrack Big Lebowski - OST [CD]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám