Hlavní obsah

Volkswagen slibuje kvalitativní ofenzivu, plánuje elektrický golf i tiguan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výroční setkání akcionářů koncernu Volkswagen odhalilo snahy elektrifikovat modely Golf a Tiguan do příštích generací. Šéf Oliver Blume také ohlásil „kvalitativní ofenzivu“.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

Výroční setkání akcionářů koncernu Volkswagen AG odhalilo některé novinky ve směřování koncernu do budoucna po letním nahrazení předsedy představenstva Herberta Diesse dosavadním šéfem Porsche Oliverem Blumem.

Zprávy o tom, že značka Volkswagen chce zlepšit kvalitu a opravit chyby po stránce infotainmentu MIB3 a jeho implementace do vozů, jako je Golf či ID.3, se objevily již dříve. Koncern v tomto ohledu na setkání akcionářů slíbil „kvalitativní ofenzivu“ ústy právě šéfa Blumeho.

Stejně tak, že právě golf po současné osmé generaci dostane i devátou. To v minulém měsíci řekl Thomas Schäfer, šéf značky Volkswagen, a naznačil, že by to mohl být elektromobil s názvem ID. Golf, umístěný v portfoliu pod hatchbackem ID.3.

Co stojí za poklesem prodejů Škody v Číně? Začal dřív než covid

AutoMoto

Osmá generace golfu má projít v příštím roce modernizací a očekává se také odhalení nové generace crossoveru Tiguan. Ta bude dost možná poslední se spalovacími motory.

Značka Volkswagen „zkoumá, jak by mohla přenést ikony jako golf či tiguan do elektrické budoucnosti“, nechal se na prosincovém setkání slyšet Blume. Od roku 2033 chce automobilka v Evropě vyrábět pouze elektromobily.

Blume také hovořil o tom, že se koncern Volkswagen bude věnovat vývoji autonomní mobility v Číně pro použití na čínském trhu a že aktuálně pracuje na navyšování výroby elektromobilu ID.4 pro americký trh v továrně v Chattanooze v Tennessee. Také pro tuto výrobu hledá lokální dodavatele.

Amerického trhu se také týká nově koupená značka Scout, pod níž se tam mají prodávat robustní pick-upy a SUV. Tuto značku v USA proslavila firma International Harvester - v letech 1961-1980 prodávala model Scout jako dvoudveřové terénní SUV či pick-up.

Příští Volkswagen Tiguan natočen s minimem maskování

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám