Hlavní obsah

Šéf koncernu Volkswagen nečekaně končí

• Aktualizováno

Generální ředitel automobilového koncernu Volkswagen Herbert Diess končí. S dozorčí radou společnosti se dohodl na tom, že funkci opustí k 1. září. Nahradit ho má dosavadní šéf Porsche Oliver Blume. Firma tento nečekaný krok oznámila ve svém pátečním sdělení.

Foto: Volkswagen

Šéf Volkswagenu Herbert Diess za volantem Volkswagenu ID.3

Článek

Podle tiskové zprávy se o překvapivém odchodu rozhodlo „po vzájemné dohodě” na jednání dozorčí rady Volkswagenu. Dozorčí rada poděkovala Diessovi za jeho velké zásluhy na transformaci koncernu.

Diessova budoucnost v čele jedné z nejprominentnějších globálních firem byla během jeho čtyřletého působení ve funkci v ohrožení několikrát, připomněla agentura Reuters. Naposledy na podzim loňského roku se třiašedesátiletý manažer střetl s výkonnou radou společnosti ohledně své strategie elektrifikace a stylu řízení.

Volkswagen otevřel rychlonabíječku složenou ze starých baterií elektromobilů

AutoMoto

Jeho odchod přichází v době, kdy koncern tlačí na to, aby porazil amerického výrobce elektrovozů Tesla, a stal se největším světovým výrobcem elektromobilů. Chystá se také uvést na burzu svou značku sportovních vozů Porsche.

„Po opravdu stresující první polovině roku 2022 se mnozí z nás těší na zaslouženou letní dovolenou,” napsal Diess na sociální síť LinkedIn před oznámením svého odchodu.

Škodě Auto klesl odbyt nejvíce ze značek skupiny Volkswagen

Ekonomika

„Zaměřím se na zákazníky, značky a na produkty,” uvedl čtyřiapadesátiletý Blume, který má Diesse v čele koncernu, jehož součástí je i česká automobilka Škoda Auto, od září nahradit.

Podle předsedy dozorčí rady Hanse Dietera Pötsche by nový šéf Volkswagenu měl společně s celou výkonnou radou pokračovat v prosazování transformace v týmovém duchu.

Reklama

Výběr článků

Načítám