Hlavní obsah

Volkswagen řeší jména svých elektromobilů, řadě ID už nestačí čísla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německý Volkswagen při přechodu na plnou elektromobilitu řeší i otázky názvů nových modelů. Samotné vedení totiž vnímá, že je současný systém méně srozumitelný. Řešení by mohlo přijít s použitím písmene X, které jasně oddělí elektrická SUV.

Foto: Milan Lažanský, Novinky

Volkswagen ID.4

Článek

Nové elektrické SUV modely od německé značky Volkswagen by mohly v nadcházejících letech nést částečně společné označení, aby byla auta pro zákazníky více srozumitelná. Například nadcházející SUV z Volkswagenu ID.3 by se tak mohlo jmenovat ID.3 X.

Volkswageny s označením R budou ostrými elektromobily

AutoMoto

V rozhovoru pro web Autocar se o této strategii rozpovídal šéf VW Thomas Schäfer. „Je to jedna z možností a vůbec ne nepravděpodobná. Není to sice stoprocentní, ale písmeno X pro naše SUV je vhodné. Musí to být konzistentní a s písmenem X by to smysl dávalo,“ uvedl Schäfer.

Šéf jedné z největších automobilek světa se mimo jiné zmínil i o tom, že by Volkswagen mohl v budoucnosti pro svá elektrická auta použít i již zažité názvy modelů jako Polo nebo Golf, protože právě tyto vozy budou ve spalovacích verzích postupně opouštět trh.

„Speciálně jméno Golf má pro nás obrovskou hodnotu. Ale i značka ID získala za pár let velkou dynamiku. Lidé už dnes vědí, o co se jedná, a proto by měnit název v současné době nedávalo velký smysl,“ doplnil Schäfer.

Volkswagen vyvíjí efektivnější baterie do elektromobilů

AutoMoto

V současné době má Volkswagen na trhu v Evropě dvě elektrická SUV ID, konkrétně ID.4 a ID.5. V Číně se pak prodává vetší ID.6 a v příštím roce by se měl ukázat model ID.7, coby sedan a kombi i pro Evropu. Následně se očekává, že v roce 2025 dorazí na trh i kompaktní SUV ID.3, které by mohlo nést právě zmiňovanou novou nomenklaturu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám