Hlavní obsah

Volkswagen vyvíjí efektivnější baterie do elektromobilů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá automobilka Volkswagen začala spolupracovat s technologickou společností Xanad a v rámci kooperace vyvíjí nové a lepší baterie pro své elektromobily. Cílem je vytvořit efektivnější články.

Foto: Volkswagen

Ilustrační foto

Článek

Volkswagen do elektromobility v posledních letech vkládá obrovské úsilí a kapitál. Nejnovější investicí je spolupráce s technologickou firmou Xanad.

Kanadská společnost podepsala s Volkswagenem dohodu o kooperaci, která spočívá ve výzkumu a vývoji lepších materiálů pro baterie do elektromobilů tak, aby byly lehčí, bezpečnější a nákladově efektivnější.

Volkswagen po 27 letech ukončil výrobu Sharanu

AutoMoto

Xanad, který sídlí v Torontu, se zabývá především vývojem a prací s fotonickými kvantovými počítači a open-source softwarem. Volkswagen chce pak využít své odborné znalosti, aby díky nejmodernějším počítačům snížil své výpočetní náklady a uměl například lépe nasimulovat vlastnosti některých materiálů při potencionálním vývoji baterií nové generace.

Volkswagen a Xanad se už dříve společně zapojily do několika různých výzkumů napříč vědeckým spektrem, ale podpisem nyní potvrdily dlouhodobější a hlubší spolupráci. Hlavním cílem má být právě zmiňovaný vývoj lepšího systému pro testování materiálů na nové baterie. Výpočty a simulace budou prováděny na kvantových počítačích nejnovější generace od Xanadu, které jsou odolné vůči chybám.

Auto příští dekády podle Volkswagenu

AutoMoto

„Volkswagen s touto strategií vstupuje na nové území, zejména pokud jde o zkoumání příležitostí v hodnotovém řetězci baterií. Klíčovými hodnotami této expedice jsou vysoce výkonné materiály nové generace a elektrochemické procesy,“ uvedl vedoucí inovací ve Volkswagen Group Nikolai Ardey.

Toto nové partnerství dává Volkswagenu nejen přístup k technologiím pro přesnější simulace a zkoumání výpočetních problémů, ale také napomáhá ke splnění cíle automobilky, kterým je stát se poskytovatelem dat a softwaru v éře udržitelné elektromobility.

Volkswagen má pak mimo jiné i pilotní program s kanadskou vládou na podporu elektrické mobility v zemi. Kanada je také jedním z celosvětových lídrů v oblasti kvantových technologií, protože do nich vláda v posledních letech masivně investuje.

Reklama

Související témata:
Lithium-sirné baterie

Související články

Výběr článků

Načítám