Hlavní obsah

Ve Škodě Auto mělo dosud koronavirus 39 zaměstnanců

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V automobilce Škoda Auto bylo doposud potvrzeno 39 případů nákazy nemocí covid-19. Zdravotní stav všech zaměstnanců je stabilizovaný, velká část již byla plně vyléčena, řekl mluvčí Škody Auto Tomáš Kotera.

Foto: Milan Lažanský, Novinky

Škoda Superb Scout (Ilustrační foto)

Článek

„U zjištěných případů jsme ve spolupráci se sociálním partnerem Odbory KOVO okamžitě nasadili bezpečnostní a hygienická opatření včetně hloubkové dezinfekce pracovišť, abychom zabránili dalšímu šíření viru,” řekl Kotera. Provoz společnosti není podle něj nákazou ohrožen.

Týdeník Škodovácký odborář uvedl, že koronavirus se opět objevil i mezi členy představenstva firmy. „Dokonce koronavirus už zaťukal na dveře představenstva. Znovu. Už tam jednou byl. Tehdy to ale bylo v době, kdy jsme ještě karanténu brali vážně,” uvedl dnes týdeník. Automobilka to ale nepotvrdila. „V současné době není nakažen žádný z členů představenstva společnosti ani managementu Škoda Auto,” uvedl Kotera.

Nová Škoda Octavia dostane jednoduchý atmosférický motor, Češi ale mají smůlu

AutoMoto

Odbory si v aktuálním vydání týdeníku stěžují, že firma zmírňuje opatření, ačkoliv případů nákazy přibývá. „Vždyť nejprve jsme skoro používali skafandry, nebo museli zůstat doma a najednou, i když případů nákazy přibývá, je všechno jedno,” uvedly odbory.

Škoda podle odborů například zrušila dezinfekce či speciálně zavedené přestávky. „Zato razantně zvyšujeme počty přesčasových prací, kde v horku vysilujeme lidi na těžkých pátečních nočních i sobotních ranních směnách a odebíráme jim tak čas na odpočinek. Odborní lékaři přitom říkají, že odpočinek je již sám o sobě lékem, pomáhá zvyšovat imunitu a jedná se o základní prevenci,” uvedl Škodovácký odborář.

Nový šéf Škody Auto se chce zaměřit na elektrifikaci a digitalizaci

AutoMoto

Výrobní linky ve Škoda Auto se letos musely kvůli pandemii zastavit. Neplánovaná odstávka začala 18. března večer, provoz byl obnoven v pondělí 27. dubna, odstávka tak trvala zhruba šest týdnů.

Škoda Auto loni dodala celosvětově 1,24 milionu aut. Provozuje tři výrobní závody v České republice, vyrábí i v Číně, Rusku, na Slovensku a v Indii, většinou prostřednictvím koncernových partnerství, dále na Ukrajině a v Kazachstánu ve spolupráci s lokálními partnery. Je aktivní na více než 100 trzích. Zaměstnává téměř 39 tisíc zaměstnanců, z toho v ČR téměř 34 tisíc lidí.

Reklama

Související články

Za volantem Škody Slavia

Nejnovější vůz studentů SOU strojírenského Škody Auto hrdě nosí označení „spider”, ovšem je třeba ho brát jako výstavní exponát spíš než auto, které má...

Výběr článků

Načítám