Hlavní obsah

Škoda ukazuje enyaq na nákresech, novinka už nic neskrývá

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladoboleslavská automobilka pokračuje v upoutávkách na svůj první velký elektromobil. Crossover Enyaq iV po skicách interiéru vidíme i zvenčí, opět z pera designérů.

Škoda ukazuje Enyaq na nákresech, novinka už nic neskrýváVideo: Škoda Auto

 
Článek

Enyaq se na premiéru chystá 1. září. V Praze se ukáže pro značku přelomový vůz, první na modulární koncernové platformě MEB, která slouží výhradně elektrickým vozům.

Rovněž po stránce designu bude vůz v rámci značky v mnoha směrech výjimečný. Zveřejněné obrázky neukazují největší zvláštnost, kterou redaktor Novinek mohl v předpremiéře vidět již v rámci prvních jízd s předprodukčními prototypy, které nabídnou více informací o chystané novince.

Řeč je o svítící masce s horizontálními i vertikálními LED pásky. Pro představu však stačí shlédnout přiložené video, takto rozsvícený enyaq stojí za designérem Karlem Neuholdem.

První jízda se Škodou Enyaq: Jedna z největších revolucí v historii značky

AutoMoto

Jinak můžeme potvrdit, že skica ukazuje produkční Enyaq iV ve stavu velmi blízkém skutečnému provedení. Celkově jde o jakýsi mix několika typů karoserií, z čehož budou těžit pasažéři na zadních sedadlech, kde je místa podobně jako v superbu, i zavazadlový prostor.

Foto: Škoda Auto

Škoda Enyaq iV na designérském nákresu

Foto: Škoda Auto

Vůz je mixem mezi MPV a SUV.

„V případě platformy MEB jsou baterie umístěné v podlaze vozu, což ušetří místo. Díky tomu je karoserie o něco vyšší. Celý dojem se však vybalancuje delším rozvorem náprav. Jednotlivé komponenty elektrického pohonu zabírají ve srovnání s konvenčním spalovacím motorem méně místa, což umožňuje kratší převisy vpředu a vzadu. Karoserie vozu Enyaq iV je delší, a navíc velmi aerodynamická, což pozitivně ovlivňuje dojezd,” komentuje Neuhold.

Škoda poodhalila interiér Enyaqu

AutoMoto

Enyaq iV chce Škoda na trh dostat v prvních kusech ještě do konce letošního roku. V příštím roce se představí „kupé” varianta, která si ponechá čtyři dveře, avšak nabídne nižší siluetu střechy ve stylu konceptu Vision iV.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám