Hlavní obsah

S rouškami a v menších skupinách. Výroba škodovek bude od pondělí vypadat jinak

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pondělí 27. dubna se po více než měsíci znovu rozběhne výroba v českých závodech Škody Auto. Automobilka k restartu výroby chystá řadu dočasných změn. Počítá s postupným uvolňováním, podobně jako je tomu u celorepublikových opatření.

Foto: Škoda Auto

Restart výroby v závodech Škoda Auto

Článek

„V uplynulých týdnech jsme v úzké součinnosti s naším sociálním partnerem, Odbory KOVO, vypracovali rozsáhlý koncept, nazvaný „Safe Production“ a „Safe Office“: V celém areálu závodu a ve všech kancelářských objektech zrealizujeme celkem více než 80 konkrétních ochranných opatření a zaručíme tak po obnovení výroby nejlepší možnou ochranu zdraví všech našich zaměstnanců,“ sdělil Bohdan Wojnar, člen představenstva Škody Auto.

V praxi to například znamená, že v celém areálu bude povinné nošení roušek, které automobilka zaměstnancům poskytne. Každé směně pak bude přidělen čas navíc. Pro čištění nářadí, telefonů, klávesnic, materiálů a povrchů. Mimo to budou podle automobilky všechny oblasti podléhat časté celkové dezinfekci.

Tři předválečné škodovky, o kterých jste možná nikdy neslyšeli

AutoMoto

„Pro zaměstnance ve výrobě se mimo jiné plánuje vytvoření menších týmů, které by měly pracovat ve stálém složení. Briefingy při střídání směn mají být stručné. Zaměstnanci také nebudou čerpat přestávky současně, nýbrž postupně, aby se minimalizoval přímý kontakt a tím i riziko nákazy,“ říká Tomáš Kotera, vedoucí komunikace podniku.

Reorganizace se týká i odvětví, které zajišťují chod závodů i mimo samotnou výrobu. Týká se to dopravy zaměstnanců, provozu na branách a recepcích, provozu závodních jídelen nebo evidence docházky.

Tři fáze

Tři závody Škody lze v kontextu s vnitřními opatřeními vnímat jako malé státy ve státě. I mladoboleslavští mají plán postupného uvolňování opatření, který v současné chvíli již téměř není omezen vládními nařízeními.

První jízda s novou Škodou Octavia: Superb má problém

AutoMoto

Podle vyjádření zástupců Škody se počítá se třemi vlnami, které však blíže nespecifikuje. Po dokončení třetí uvolňovací fáze budou zrušena i dočasná omezení vstupu do závodu, platná na základě aktuální situace, a schůzky týmů se opět mají konat tak, jak je obvyklé. Ovšem zatím není jasné, kdy se tak bude moci stát.

Škoda výrobu restartuje jako druhá ze tří velkých českých automobilek. Již 14. dubna výrobu obnovil Hyundai v Nošovicích. Kolínské TPCA plánuje obnovu až na 4. května.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám