Hlavní obsah

Roušky, desinfekce a informační tabule. Pohled do výroby Škody Auto

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V závodech Škody Auto pokračuje výroba, od pondělí dokonce na tři směny. Na první pohled se tu toho příliš nezměnilo. Ovšem vše funguje v souladu s 80 protiepidemickými opatřeními. Nové video ukazuje, jak to u pásů aktuálně vypadá.

Jak vypadá výroba ve Škodě Auto s novými opatřeními proti šíření koronaviruVideo: Škoda Auto/Novinky.cz

 
Článek

Vedení firmy, hygienici a odbory dali před restartem výroby 27. dubna dohromady přes osmdesát různých opatření na zvýšení hygieny, která platí jak ve výrobních závodech, tak v administrativních prostorách.

Na první pohled si lze všimnout roušek, které zaměstnanci nosí během celé pracovní doby v rámci areálu. Mezi doporučení patří třeba i upuštění od podávání rukou nebo pravidlo nedotýkat se rukama obličeje.

Respirátory místo tajných prototypů aut. Škoda Auto změnila výrobu

AutoMoto

Rovněž jsou vidět stojany s dezinfekcí. „Každé směně bude přidělen čas navíc na čištění nářadí, telefonů, klávesnic, materiálů a povrchů,“ uvedl další bod z katalogu nařízení mluvčí automobilky Tomáš Kotera.

Na jednotlivých pracovištích jsou pak umístěny obrazovky, která jednotlivá nařízení opakují.

Kolínská automobilka TPCA znovu prodloužila odstávku výroby

AutoMoto

Škoda také přeorganizovala například dopravu zaměstnanců, provoz na branách a recepcích, provoz závodních jídelen nebo evidenci docházky.

Ve výrobě se mimo jiné vytvořily menší týmy, které by měly pracovat ve stálém složení. „Briefingy při střídání směn mají být stručné. Zaměstnanci také nečerpají přestávky současně, nýbrž postupně, aby se minimalizoval přímý kontakt a tím i riziko nákazy,” doplňuje Kotera.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám