Hlavní obsah

Nezneužívejte prázdné silnice k závodění, vyzývají policisté v Torontu

Policie v kanadském Torontu o uplynulém víkendu na čas zabavila nejméně dvacet aut řidičům, kteří byli obviněni z nebezpečné jízdy a závodění v ulicích. O způsobených nehodách však zmínka nepadla.

Foto: Profimedia.cz

Torontské policejní vozy (Ilustrační foto)

Článek

Omezení pohybu lidí ve snaze zastavit šíření koronaviru vyprázdnilo ulice nejedné světové metropole. Někteří toho využívají k tomu, aby se podívali na vylidněná místa, která jsou běžně lidmi přecpaná, jako třeba Times Square v New Yorku. Jiní toho zneužívají k pouličním závodům.

Policie v kanadském Torontu, které také omezilo pohyb lidí kvůli koronaviru, během víkendu obvinila 18 řidičů z nebezpečné jízdy. Některým z nich byla podle webu Narcity naměřena rychlost až 171 km/h na Don Valley Parkway, šestipruhovém průtahu nedaleko centra města s rychlostním limitem 90 km/h.

V provincii Ontario, jíž je Toronto hlavním městem, to znamená pokutu nejméně 2000 kanadských dolarů, tedy cca 35 tisíc korun, a sedmidenní zabavení vozidla a pozastavení platnosti řidičského oprávnění.

O pár hodin později se objevil další tweet, který oznamoval už dvacáté zabavené auto. „Naše ulice a dálnice nejsou neřízeným chaosem,” stálo v něm. Torontská policie dále uvedla, že je stále stejně aktivní ve sledování provozu.

Nedozvěděli jsme se, jestli v některých případech zmíněné „nebezpečné jízdy” došlo k nehodě či ke zranění. Je nicméně samozřejmé, že by řidiči neměli zneužívat prázdnější silnice k nezodpovědné jízdě.

Reklama

Související články

Silnice New Yorku vyklidil koronavirus

Město, které nikdy nespí, uprostřed koronavirové krize usnulo. Jezdit autem v ulicích New Yorku jindy přecpaných místními obyvateli, turisty i performery všeho...

Výběr článků

Načítám